Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s koprem a slaninou

Tenhle recept je taková fusion mezi italskou a skandinávskou kuchyní. Výslednou chutí budete dozajista překvapeni, my jsme jí byli nadšení. 

Vydání: 2016/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 40g čerstvého kopru + na ozdobení
    • 200g strouhaného parmazánu
    • 400ml smetany ke šlehání
    • 180g sušené slaniny
    • 3 velké stroužky česneku, na plátky
    • mořská sůl a čerstvě drcený červený pepř
    • 400g fettuccine či jiných dlouhých plochých těstovin 

Příprava jídla

1 Otrhané lístky kopru a parmazán vložte do malého robotu a nasekejte nahrubo. Přesuňte směs do rendlíku, zalijte smetanou a na mírném plameni za stálého míchání zahřívejte, až se parmazán rozpustí a vznikne krémová omáčka. Potom vypněte, přiklopte a nechte 10 minut stát, aby se chutě propojily.

Slaninu nakrájejte na nudličky a opražte na nepřilnavé pánvi dozlatova. Přidejte česnek a ještě chvilku míchejte a opékejte. Vypněte a odložte.

3 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a promíchejte s česnekovou slaninou (trochu slaniny si ponechte na ozdobení) a se smetanovou omáčkou. Posypte odloženou opečenou slaninou a drceným červeným pepřem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsa plněná ricottou

Koláč s pórkem a kozím sýrem

Zapečené masové kuličky po italsku

Mexická fazolová polévka s tortillami s fetou

reklama

Přidat komentář