Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2653 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 262 g
Tuky 99 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká ryba, ostré chilli, sladké mango, jemné avokádo, svěží limeta – v tomhle jídle je všeho tak akorát! 

Suroviny

ledový salát ¼ ks
na proužky
mečoun 500 g
steaky, možno nahradit jinou pevnou bělomasou rybou
+ navíc podle chuti klínky k podávání
med 1 PL
olivový olej 1 PL
česnek sušený 1 ČL
chilli sušené 1 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
kukuřičné, rozpečené
mango 1 ks
zralé, na kostičky
na plátky
omáčka chipotle k podávání
salsa
k podávání
Na dip
omáčka chipotle, možno nahradit tabascem

Postup

1

Nejdříve v misce smíchejte přísady na dip a osolte.

2

V jiné míse promíchejte kousky ryby, limetovou šťávu a nastrouhanou kůru, med, olivový olej, koření a cukr a nechte alespoň 10 minut marinovat. Poté zprudka opečte na pánvi nebo napíchejte na špízy a opečte na grilu.

3

Opečené rybí maso podávejte v rozpečených tortillách spolu s mangem, avokádem, salátem, a připraveným dipem. Podle chuti doplňte klínky limety, omáčkou a salsou.

NĚCO NAVÍC
Na domácí salsu dejte do misky 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky, zalijte ji vymačkanou šťávou z 1 limety, promačkejte a nechte 5 minut marinovat. Přidejte 1 chilli papričku, nasekanou nadrobno, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 2 velká masitá rajčata, na kostičky a hrst nasekaného koriandru. Osolte a promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč