Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tropický rybí salát v tortille

Lehká ryba, ostré chilli, sladké mango, jemné avokádo, svěží limeta – v tomhle jídle je všeho tak akorát! 

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 1/4 ledového salátu, nakrájená na proužky
    • 500g steaků z mečouna nebo jiné pevné bělomasé ryby
    • 2 limety + podle chuti klínky k podávání
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžíce olivového oleje
    • po 1 lžičce sušeného mletého česneku, chilli koření, mletého římského kmínu a cukru
    • 4 rozpečené kukuřičné tortilly
    • 1 zralé mango, nakrájené na kostičky
    • 1 avokádo, nakrájené na plátky
    • omáčka chipotle a salsa k podávání

    NA DIP

    • 100g zakysané smetany
    • 1 lžíce omáčky chipotle nebo tabasco 

Příprava jídla

1 Nejdříve v misce smíchejte přísady na dip a osolte.

2 V jiné míse promíchejte kousky ryby, limetovou šťávu a nastrouhanou kůru, med, olivový olej, koření a cukr a nechte alespoň 10 minut marinovat. Poté zprudka opečte na pánvi nebo napíchejte na špízy a opečte na grilu.

3 Opečené rybí maso podávejte v rozpečených tortillách spolu s mangem, avokádem, salátem, a připraveným dipem. Podle chuti doplňte klínky limety, omáčkou a salsou.

NĚCO NAVÍC

Na domácí salsu dejte do misky 1 červenou cibuli nakrájenou na kostičky, zalijte ji vymačkanou šťávou z 1 limety, promačkejte a nechte 5 minut marinovat. Přidejte 1 chilli papričku, nasekanou nadrobno, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, 2 velká masitá rajčata, na kostičky a hrst nasekaného koriandru. Osolte a promíchejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékané sladké brambory s fetou a pošírovaným vejcem

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

Caipirinha s ananasem

Grilované kuře s česnekem a citronem

Kokosové cupcaky s mučenkovým krémem

Klobása s pálenkou cachaça

reklama

Přidat komentář