Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vietnamské závitky

Vláčný balíček s křupavou zeleninou a pikantní omáčkou je specialita, kterou s přehledem zvládnete!

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
bez vaření
PT15M
Příprava 0:15
Asijská

Ingredience

    • 100g balení rýžových placek
    • 50 g tenkých rýžových nudlí
    • 1 kuřecí prsíčko, uvařené a maso
    • rozdělené na vlákna
    • 1 karotka, nakrájená na jemné proužky
    • ½ okurky, nakrájené na jemné proužky
    • 1 červená paprika, nakrájená najemno
    • srdíčko listového salátu, koriandrové a mátové lístky k podávání
    • na omáčku k namáčení
    • 4 lžíce thajské rybí omáčky
    • 2 lžíce rýžového octa
    • střik citronové šťávy
    • 1 čerstvá chilli paprička

Příprava jídla

1.  Rýžové placky namočte do vlažné vody (jestli nenajdete na obalu návod, nechte je v ní zhruba čtyři minuty). Pak už by měly být krásně vláčné a tvárné. Anebo je na půl minuty ponořte do vody vroucí – výsledek bude stejný. Hotové placky nechte odkapat a vychladnout na kuchyňském papíru. Stejným způsobem naložte s rýžovými nudlemi a po vychladnutí je překrájejte na asi dvoucentimetrové kousky.

2.  Vláčnou placku položte na prkýnko, rozložte na ni část nudlí, zeleniny i masa tak, aby vám po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky. Okraje zahrňte dovnitř a placku pak srolujte do úhledného balíčku nebo něčeho, co tvarem připomíná jakýsi silný doutník. V téhle fázi je můžete překrýt kouskem navlhčeného kuchyňského papíru a i do druhého dne je uložit do ledničky.

3.  Chilli papričku rozřízněte, zbavte semínek, jemně nakrájejte a v misce smíchejte s ostatními surovinami na omáčku. Podávejte na ploché míse nebo talíři, doplněné listy salátu, bylinkami a omáčkou. Každý balíček si pak zabalte do salátu se snítkou bylinek a namáčejte.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jsou super, když se zabalené rychle osmaží ve vyšší vrstvě oleje. Nenasáknou.
Obrazek uzivatele
Dobry den!Chtela bych jenom rict, ze prave vietnamske zavitky delame trochu, nebo spise hodne jinak, ale tyhle zavitky vypadaji taky dobre.
Obrazek uzivatele
viz titulek .-/
Obrazek uzivatele
rýžový papír se dá často sehnat v některých zeleninách, které provozují vietnamci. (např. v ul.Klapkova Praha 8). Mají je taky v Globusu V Letňanech.
Obrazek uzivatele
musim dat za pravdu hoai. Tento recept se od těch opravdových vietnamských závitků hodně moc liší. Navíc - sušený a namáčený rýžový papír podle mého názoru není vhodný k přípravě čerstvých závitků. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.
Obrazek uzivatele
musim dat za pravdu hoai. Tento recept se od těch opravdových vietnamských závitků hodně moc liší. Navíc - sušený a namáčený rýžový papír podle mého názoru není vhodný k přípravě čerstvých závitků. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.67

Přidat komentář