Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si můžete také s krájením na různé tvary.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel/pastinák)
    • trocha másla nebo olivového oleje na osmažení zeleniny
    • 1,2 l drůbežího vývaru
    • 200–300 g vařeného kuřecího masa
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst polévkových nudlí
    • hrst sekané zelené petrželky

Příprava jídla

1.  Zeleninu oškrabejte, nakrájejte na plátky a pak na nudličky, případně ji nahrubo nastrouhejte. V polévkovém hrnci rozehřejte máslo nebo olej a krátce osmahněte nudličky zeleniny, aby získaly nazlátlou barvu.

2.  Zalijte vývarem a při středním varu asi čtvrt hodiny vařte, až bude zelenina křehká, ale ne rozvařená. Ke konci přidejte i pokrájené nebo na vlákna rozdělené maso. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

3.  V jiném kastrůlku krátce povařte nudle; stačí tak tři až pět minut – podle toho, jak jsou tvarované.

4.  Nudle rozdělte na talíře nebo do misek, zalijte horkou polévkou a ozdobte petrželkou.

O slepičí krok
Kvalitu polévky i její chuť ještě pozvednete, pokud místo kuřete použijete na vývar mladou slepici. Slípka má totiž nejen o poznání pevnější, ale i chutnější maso. Připravujte způsobem uvedeným v receptu, ale počítejte až se dvěma hodinami varu, aby bylo maso opravdu měkké. Odměnou vám bude vývar jako víno!
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indonéská hovězí polévka

Japonská polévka s kachním masem

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Hovězí polévka s knedlíčky

Rajská polévka s nočky

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Čočková polévka s párkem

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Vichyssoise

Bramborová polévka s houbami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Mam pripravovat kuřecí polevku z drubeziho vyvaru jo? To je neuveritelny blabol
Obrazek uzivatele
Katko, pokud vim, tak kure je drubez a da se z nej udelat vyvar...
Obrazek uzivatele
Katko, tebe bych za kuchařku nechtěl! Umíš nějaké jiné věci?

Přidat komentář