Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové kotlety na lilku

Zdravější vepřová

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Opékání 0:25
Zelenina Italská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 středně velký lilek nebo cuketa, nakrájené na drobné kostičky
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 1 lžička cukru
    • 400g konzerva sekaných rajčat s česnekem (nebo neochucených + 2 prolisované stroužky česneku)
    • hrst natrhaných lístků bazalky
    • 4 vepřové kotlety bez kosti
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, vsypte kostičky lilku a smažte na středním plameni asi pět minut, aby zvláčněly a zezlátly. Zakápněte octem. Jakmile přestane bublat, vmíchejte cukr, pak rajčata s česnekem i bazalku; osolte a opepřete. Zvyšte plamen a povařte asi pět minut (do zhoustnutí).

2.  Mezitím rozehřejte gril na střední stupeň nebo rozpalte troubu na 200/180 °C. Kotlety osolte a opepřete. Vložte je pod gril nebo do trouby zhruba na patnáct minut; v polovině doby maso obraťte. Propečené a zlatavé kotlety podávejte s lilkovou omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/07, str.16
Obrazek uzivatele
Místo lilku dělám cuketu a přidávám ještě sušená rajčata. Zeleninovou směs si dáváme i bez masa, třeba s kuskusem je skvělá!
Obrazek uzivatele
Něco podobného jsem dělala doteď takhle: Všechny tyhle ingredience (rajčata čerstvá) jsem nakrájela na tlustší plátky, grilovala na naolejované pánvi, na vedlejší opekla kotletky anebo jiné maso. Bylo to mňam a mělo to eleganci. Příště zkusím i takovouhle omáčkoidnou variantu, určitě je rychlejší.
Obrazek uzivatele
do zeleninové směsi jsem přidala kuskus, a podávala s grilovanými vepřovými nudličkami. Jídlo velmi mile překvapilo svou chutí.
Obrazek uzivatele
Super nápad :-)!

Přidat komentář