Pečený pstruh s bylinkami

Pokud si koupíte pstruhy už vykuchané, budete mít přípravu skoro bez práce.
Vydání: 2008/8
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.09091
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření a pečení: 15 minut

Ingredience

    • 2 pstruzi
    • hrst oblíbených čerstvých bylinek
    • biocitron
    • máslo 
    • bílé víno, nemusí být
    • nové brambory

Příprava jídla

Dva pstruhy vykuchejte, očistěte, osolte uvnitř i vně a do břišních dutin vložte hrst oblíbených čerstvých bylinek a dílky neoloupaného citronu. Vložte do pekáče, poklaďte máslem a pečte v předehřáté troubě asi 15 minut, až maso půjde snadno oddělit vidličkou. Pokud chcete, během pečení můžete pstruhy podlévat bílým vínem. Podávejte s vařenými novými bramborami.

Další recept na pstruha na rozmarýnu najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Přidat komentář