Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné křupavé brambory

Voní a křupou

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Americká

Ingredience

    • ​1 kg brambor s červenou slupkou, nakrájených na osminky a 5 minut povařených
    • 20 g másla, rozpuštěného
    • 1 lžíci kari koření nebo garam masaly (indická pikantní směs koření)

    K namáčení:

    • 1 lžíci dijonské hořčice
    • 1 lžičku tekutého medu
    • 5 lžic majonézy
    • sůl

     

Příprava jídla

1. Přísady k namáčení prošlehejte v misce a uložte do chladu.

2. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Máslo
smíchejte v míse s kořením, vsypte do něj brambory, důkladně promíchejte, rozložte na dva plechy a pečte 20–25 minut.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.28
Obrazek uzivatele
Tyhle brambory připravuju skoro pro každou návštěvu a vždy zůstane úplně prázdná mísa :-)

Přidat komentář