Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory s texaským chilli

Pečenou bramboru můžete podávat hned na třikrát: se salátkem jako předkrm, posypanou sýrem jako přílohu i se lžící zakysané smetany jako rychlou večeři.

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H
Pečení 1:00
Maso Americká

Ingredience

    • 4 velké (co možná největší) brambory, varný typ B
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 450 g mletého hovězího masa
    • 1 červená cibule, jemně nasekaná
    • 1 červená paprika, jemně nasekaná
    • 1 lžíce mletého kmínu
    • 2 lžíce rajčatového protlaku
    • ½ papričky jalapeňos, jemně nasekané
    • 350 ml horkého zeleninového vývaru
    • 400g konzerva červených fazolí, slitých
    • sůl a pepř
    • jogurt k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory (i se slupkou) propíchejte, dejte na plech a pečte zhruba jednu hodinu doměkka.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej a na středním plameni na něm osmahněte maso, cibuli a papriku; cibulka by měla zezlátnout a maso zhnědnout – bude to trvat zhruba 10 minut. Pak přimíchejte kmín, protlak a papričku jalapeňos a míchejte další minutu. Pak vše zalijte vývarem a nechte přiklopené dusit dvacet minut; občas zamíchejte. Přidejte fazole a vařte dalších deset minut; osolte a opepřete.

3 Pak rozkrojte měkké brambory, naplňte je texaským chilli a podávejte s jogurtem.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Se smetanou a říká se tomu lehká večeře?
Obrazek uzivatele
Ja tam vidim "rychla" a ne "lehka"....

Přidat komentář