Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Muffiny s mákem & mandlemi

Pro milovníky makových moučníků, třeba k nedělní snídani.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: Na 12 menších muffinů
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 120 g nemletého máku
    • 170 ml svařeného mléka
    • 185 g hladké mouky
    • ½ lžičky jedlé sody
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • ¼ lžičky soli
    • 115 g změklého másla
    • 180 g krupicového cukru
    • 2 vejce
    • 120 g mandlových lupínků

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 175 °C. 120 g nemletého máku zalijte 170 ml svařeného mléka. Dejte stranou a nechte zchladnout. Smíchejte 185 g hladké mouky, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky soli. V jiné míse utřete 115 g změklého másla a 180 g krupicového cukru do krému. Postupně zašlehejte 2 vejce.

2 Vmíchejte suché přísady, mák smíchaný s mlékem a 120 g mandlových lupínků, nasekaných. Směs rozdělte do připravených formiček a pečte 20–25 minut, aby zapíchnutá špejle vycházela čistá.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

22 sladkých makových receptů

reklama

Přidat komentář