Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní rajčatová omáčka

Na opravdu dobrou rajčatovou omáčku potřebujete dokonale zralá rajčata. Tuto omáčku využijete do rychlých těstovinových jídel i na pizzu.
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 700ml
Doba přípravy: Do hodiny
+ chladnutí, pečení 20 minut
P
Omáčka Italská

Ingredience

    • 1 kg zralých rajčat, nejlépe italských vejčitých (soudkovitých)
    • 5 stroužků česneku, neloupaných
    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1 lžička červeného vinného octa
    • 1 lžička krupicového cukru
    • mořská sůl a čerstvě drcený černý pepř
    • 40 g čerstvých bazalkových lístků

Příprava jídla



1
Zahřejte troubu na 200 °C. Do spodní části každého rajčete vyřízněte mělký křížek velký asi dva centimetry. Rajčata pak vložte spolu s česnekem do pekáče nebo zapékací mísy vyložené nepřilnavým pečicím papírem. Pečte patnáct až dvacet minut, aby se slupky začaly oddělovat a rajčata změkla. Vyjměte z trouby a nechte trochu zchladnout.



2 Rajčata i česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Vložte do mísy, přidejte olej, ocet, cukr, sůl, pepř a bazalku, důkladně promíchejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kečup à la provençale

Jablíčka z ráje

Přidat komentář