Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Příjemně pálivá záležitost. Jehněčí maso skvěle doplní chilli a mladý špenát. 

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Maso Americká

Ingredience

    • 2 čerstvé zelené chilli papričky (jalapeño)
    • panenský olivový olej na potření
    • 400 g mletého jehněčího masa
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 burgerové housky, podélně přepůlené
    • okurková rájta (viz studené omáčky k burgeru), jalapeño dip (viz 3x rychlý dip k burgeru) a mladé špenátové lístky

Příprava jídla

1 Na grilovací pánvi nebo na grilu opečte chilli papričky potřené olejem. Občas je obracejte a pečte je asi 20 minut, až se na nich začnou tvořit černé puchýřky. Dejte je do mísy a vzduchotěsně zakryjte víkem nebo potravinovou fólií. Nechte je pár minut stát a pak je oloupejte, podélně přepulte a zbavte stopky i semen.

2 V míse promíchejte mleté maso, sůl a pepř. Ze směsi zformujte čtyři ploché burgery. Potřete je olejem a grilujte 2–3 minuty po každé straně dozlatova.

3 Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řeznou plochou vzhůru na plech vyložený pečicím papírem a opékejte pod grilem v troubě asi minutu dozlatova.

4 Potřete půlky housek okurkovou rájtou a jalapeño dipem a navršte na spodní díly jehněčí burgery, chilli papričky a mladý špenát. Přiklopte vrchními díly housek a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Burger s grilovaným kuřetem a mozzarellou

Kouřové chilli kuřecí burgery s chorizem a fetou

Luxusní cheeseburger

Vepřový burger s ananasem

Burger s hovězím steakem, sýrem a sušenou šunkou

Burger s grilovaným lilkem, rajčaty a sýrem

3x rychlý dip k burgeru

Studené omáčky k burgeru

Domácí ochucené majonézy

Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

Dokonalý hamburger

Nejlepší domácí burgery

50 nejlepších receptů s mletým masem

reklama

Přidat komentář