Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulovo-sýrový quiche

Ochutnejte odlehčenou verzi klasického lotrinského quiche.
Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
127 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení, pečení 45 minut
P
Chléb a pečivo Francouzská

Ingredience

    • 280 g hladké mouky + na poprášení
    • 165 g studeného másla, nakrájeného na kousky
    • 500 g malých cibulí, na tenká půlkolečka
    • 2 velká vejce
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 150 g čedaru, nahrubo nastrouhaného
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Mouku, 140 g másla a ¼ lžičky soli zpracujte na drobenku. Vlijte 8 lžic studené vody a uhněťte těsto. Vytvarujte z něj kouli a dejte na 30 minut chladit.

2
Na lehce pomoučněné ploše vyválejte z těsta kruh o něco větší než 25cm koláčová forma. Na válečku ho přeneste do formy a s pomocí kousku těsta zatlačte k okrajům tak, aby vznikla ,miska‘. Dvacet minut chlaďte.

3 Troubu zahřejte na 200 °C. V rendlíku na zbylém másle 20 minut za občasného promíchání na středním plameni zahřívejte cibuli, až zkaramelizuje. Stáhněte z ohně. Dno těsta lehce popíchejte vidličkou, vyložte pečicím papírem a zatižte fazolemi (viz str. 14). Pečte 20 minut, sejměte papír i fazole a pokračujte ještě pět až deset minut, aby těsto zhnědlo.

4 V míse prošlehejte vejce, přidejte smetanu, cibuli, polovinu sýra, osolte, opepřete. Náplň naneste na těsto, posypte zbytkem sýra a pečte 20–25 minut. Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Nechte ve formě zchladnout a podávejte.

Další recept na quiche naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
nedávat cibuli, přidat špenát a piniové oříšky + česnek špenát nespařovat

Přidat komentář