Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční perníčky

Perníčky si upečte pěkně s předstihem, aby se stihly do Vánoc rozležet. Když před pečením uděláte do perníčků malou dírku, získáte krásné a chutné ozdoby na vánoční stromeček.
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
155 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 3 plechy
Doba přípravy:
Odležení: 2-3 dny
Pečení: 10-12 minut
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 400 g hladké mouky
    • 140 g moučkového cukru
    • 1 lžíce mletého perníkového koření (hřebíček, skořice, vanilka, anýz, badyán)
    • 2 lžíce medu
    • 2 vejce
    • 50 g tuku (másla, hery)
    Na polevu
    • 1 bílek + trocha citronové šťávy
    • 150 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Mouku a cukr nasypte na vál, přidejte koření, med, vejce a tuk, a vypracujte hladké, tuhé těsto. Dejte na dva až tři dny uležet.

2 Těsto prohněťte a vyválejte na 2 milimetry tenký plát. Pomocí svých nejoblíbenějších vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut.

3 Perníčky po vychladnutí zdobte polevou: utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Staročeské vánoční hody

Staročeské vánoční hody

Norimberské perníčky

Perníčky

14x perníčky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept opravdu nepotřebuje kypřící prášek ani sodu nebo se na ni jen v seznamu ingrediencí zapomnělo?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, ano, recept je v pořádku.

Přidat komentář