Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vánoční perníčky

Perníčky si upečte pěkně s předstihem, aby se stihly do Vánoc rozležet. Když před pečením uděláte do perníčků malou dírku, získáte krásné a chutné ozdoby na vánoční stromeček.
Vydání: 2009/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
155 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 3 plechy
Doba přípravy:
Odležení: 2-3 dny
Pečení: 10-12 minut
Cukroví Česká

Ingredience

    • 400 g hladké mouky
    • 140 g moučkového cukru
    • 1 lžíce mletého perníkového koření (hřebíček, skořice, vanilka, anýz, badyán)
    • 2 lžíce medu
    • 2 vejce
    • 50 g tuku (másla, hery)
    Na polevu
    • 1 bílek + trocha citronové šťávy
    • 150 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Mouku a cukr nasypte na vál, přidejte koření, med, vejce a tuk, a vypracujte hladké, tuhé těsto. Dejte na dva až tři dny uležet.

2 Těsto prohněťte a vyválejte na 2 milimetry tenký plát. Pomocí svých nejoblíbenějších vykrajovátek z něj vykrájejte perníčky. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 stupních zhruba 10–12 minut.

3 Perníčky po vychladnutí zdobte polevou: utřete bílek s cukrem a po kapkách přidávejte citronovou šťávu tak, abyste získali lesklou a polotuhou hmotu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Staročeské vánoční hody

Staročeské vánoční hody

Norimberské perníčky

Perníčky

14x perníčky

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tento recept opravdu nepotřebuje kypřící prášek ani sodu nebo se na ni jen v seznamu ingrediencí zapomnělo?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, ano, recept je v pořádku.

Přidat komentář