Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čínská kuřecí pánvička

Při dochucování rozhodně nešetřete ústřicovou omáčkou. Marináda na maso je tak skvělá, že ji určitě využijete i pro jiné recepty.

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT5M
Opékání 0:05
Zelenina Čínská

Ingredience

    • 3 stroužky česneku, prolisované
    • asi 3cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaný
    • 1 červená chilli paprička, očištěná
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 2 lžíce rajčatového pyré
    • 2 kuřecí prsní řízky, na širší proužky
    • 3 bločky sušených vaječných nudlí
    • 1/2 hlávky brokolice, na růžičky
    • 3 mrkve, nakrájené na silnější nudličky
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 300 g sójových či jiných výhonků
    • 3 jarní cibulky, podélně rozpůlené a na dlouhé kousky
    • 1 lžíce ústřicové omáčky
    • sůl

Příprava jídla

1 Smíchejte česnek, zázvor, nasekanou papričku, sójovku a rajčatové pyré. Přidejte maso a nechte marinovat, zatímco budete připravovat ostatní. V hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, vsypte do ní nudle, brokolici a mrkev. Vařte čtyři minuty a pak slijte.

2 Ve woku nebo velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, přidejte kuře i s marinádou a rychle míchejte čtyři až pět minut, aby se propeklo. Přisypte slité nudle a zeleninu, výhonky a jarní cibulku, aby se prohřály. Pak smíchejte ústřicovou omáčku se dvěma lžícemi vody a vmíchejte ji do jídla těsně před podáváním.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář