Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s grilovaným kozím sýrem

Když si k tomuhle salátu dáte rozpečenou bílou bagetu, získáte večeři, která vás spolehlivě zasytí. Ideální víno: sauvignon či chardonnay
Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
P
Salát Francouzská

Ingredience

    • 2 kolečka kozího camembertu
    • 200 g polníčku
    • 40 g másla
    • 4 kyselejší jablka, zbavená jádřinců
    • 2 hrsti vlašských ořechů na ozdobu

    NA ZÁLIVKU
    • 1 lžíce medu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 1 šalotka, velmi jemně pokrájená

Příprava jídla

1 Kolečka sýra podélně rozpulte a položte řezem nahoru na alobal. Dejte pod gril rozpéct; mělo by stačit asi sedm minut. Mezitím důkladně propláchněte polníček, zabalte ho do čisté utěrky nebo dejte do odstředivky a pečlivě vysušte. Pak salát rozdělte na talíře a v misce smíchejte suroviny na zálivku.

2 Jablka i se slupkou rozkrájejte na klínky. Rozpalte nepřilnavou pánev, rozpusťte v ní máslo a opečte jablka. Rozdělte je na polníček, přelijte zálivkou, navrch dejte rozpečený sýr, ozdobte ořechy a okamžitě podávejte.

CAMEMBERT podle legendy objevila během francouzské revoluce selka Marie Harelová. Na svém statku skrývala povstaleckého kněze – a roku 1791 sýr údajně společně vyrobili.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář