Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krupicová kaše s jablky a skořicí

Pohádka mládí… Zkuste klasiku s kakaem nebo čokoládou vyměnit za tuhle variantu s jablky, skořicí a javorovým sirupem!

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Česká

Ingredience

    • 500 ml čerstvého mléka
    • 50 g másla + na polití
    • 50 g hrubé krupice
    • špetka soli
    • 30–50 g třtinového cukru + 2 lžíce na jablka
    • 250 g jablek
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1 lžička mleté skořice
    • javorový sirup k podávání

Příprava jídla

1 Jablka omyjte, rozkrojte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na plátky a promíchejte s citronovou šťávou. Přesuňte je do pánve a posypte cukrem. Opékejte je po obou stranách na mírném ohni, dokud lehce nezkaramelizují.

2 V dalším kastrole se silným dnem svařte mléko s máslem a špetkou soli. Za stálého míchání přisypte krupici. Míchejte a mírně vařte do zhoustnutí, trvá to asi 10–15 minut.

3 Nakonec dochuťte cukrem. Kaši rozdělte na talíře, ozdobte jablky, polijte rozpuštěným máslem, poprašte skořicí a zakapejte javorovým sirupem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dobroty pro děti

20 jídel, která děti milují

Krupicová kaše

reklama

Přidat komentář