Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinovaný špenát

Je skvělý ke všemu včetně grilovaných klobásek či opékané šunky. Doplňte jej bramborami.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT25M
Pečení 0:25
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 700 g mraženého listového špenátu
    • 1 lžíce másla + další na vymazání
    • 3 šalotky, přepůlené a nakrájené na plátky
    • 1 stroužek česneku, nasekaný
    • 100 g čerstvého smetanového sýra
    • 150 ml smetany ke šlehání + 100 ml mléka
    • 80 g strouhaného ementálu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka strouhaného muškátového oříšku

Příprava jídla

Nechte povolit špenát a vymačkejte z něj tekutinu. Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte máslem 20cm zapékací nádobu.

V pánvi na lžíci másla opékejte doměkka šalotku; stačí asi 4 minuty. Přidejte česnek a po minutě vypněte. Smíchejte s ostatními přísadami, osolte a opepřete a směs přesuňte do zapékací nádoby. Pečte, až začne povrch bublat a zezlátne – trvá to asi 25 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Česnekové cuketky

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Brokolice s voňavou strouhankou

Kořeněná mrkev

Kukuřice s avokádem

Křupavý čočkový salát

Přidat komentář