Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nikolina nepečená roláda

„Roládu jsem poprvé jedla před rokem u kamarádky a byla jsem z ní nadšená. Krásně vypadá a ještě líp chutná,“ pochvaluje si produkční Nikola Kricnerová.
Vydání: 2011/12
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 500 g sušenek Esíčka nebo jiných vašich oblíbených sušenek (viz Něco navíc)
    • 125 g moučkového cukru
    • 1 vanilkový cukr
    • 50 g mletých vlašských ořechů
    • 4 lžíce kakaa holandského typu
    • 10 lžic silné uvařené kávy

    NA KRÉM
    • 150 g másla
    • 150 g moučkového cukru
    • 2 lžíce rumu tuzemáku

Příprava jídla

1 Sušenky rozmixujte, umelte nebo rozdrťte v sáčku válečkem – měly by mít konzistenci hrubšího cukru. Přesypte je do mísy, přidejte cukry, ořechy, kakao, přilijte kávu a zpracujte těsto.

2

Těsto rozdělte na poloviny a každou na potravinářské fólii nebo alobalu rozválejte na plát silný asi 0,5 cm (těsto se trhá, proto to chce zručnost a trpělivost).

3

Suroviny na krém ušlehejte do pěny. Krém natřete na připravené těsto a pomocí fólie je zabalte do rolád. Nechte zatuhnout v lednici a pak krájejte na plátky. Uchovejte v chladu.

NĚCO NAVÍC
Místo sušenek využijte polámané cukroví, které se na nic jiného nehodí. Než dáte roládu zatuhnout do lednice, můžete ji ještě obalit v mletých ořeších.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Maruščiny suchárky

Daniny rohlíčky Touha

Milčiny macešky

Darinčino vinné cukroví

Pavliny žloutkové čtverečky

Šárčiny pařížské rohlíčky

Stániny čedarové sušenky

Zuzčiny medové řezy

Mandlové hříbky

Naše nejoblíbenější cukroví

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

40x vánoční cukroví

Cukroví na poslední chvíli

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, prosím o radu. Mám podobný recept na nepečenou roládu, je to asi nejoblíbenější vánoční cukroví. Těsto je z mletých piškotů, másla, cukru a rumu, náplň z másla, cukru a kakaa. Do těsta se v receptu pro spojení přidává syrové vejce, to jsem ale kvůli těhotenství a dětem přestala používat a nahradila jsem ho několika lžícemi vody, jako např. do křehkého těsta. Není to ale ono, roláda jde vždy těžko zabalit a těsto trochu praská. Ve Vašem receptu má tuhle úlohu káva, ta se ale do toho našeho nehodí. Nemáte prosím tip, čím nahradit syrové vejce, aby těsto lépe "drželo"? Moc děkuji
Obrazek uzivatele
Milá Gábi, nahraďte kávu salkem a uberte cukr. Neřeknu vám přesně poměry, budete to muset udělat trochu od oka, přidat toho, ubrat toho, ale se salkem vám bude roláda držet pěkně pohromadě a neměla by se lámat jako s vodou. Podobně vám poslouží také med nebo sirup z agáve apod. Držím palce, ať se roláda tentokrát povede! :)
Obrazek uzivatele
Děkuji, letos určitě vyzkouším :-)
Obrazek uzivatele
Naše redaktorka Stáňa doporučuje také k vodě přidat sušené mléko nebo syrovátku, aby se těsto lépe vázalo. Je to na vás, kterou variantu si vyberete. :)
Obrazek uzivatele
Dobrý den,mohli byste mi prosím poradit???...něco dělám špatně...Když peču z lineckého těsta (troubu mám předehřátou na 180st.,recept z kuchařky), tak se mi krásně vykrojená kolečka po chvíli v troubě smrsknout a vystoupí do výšky....vypadá to dost nepěkně.....Děkuji!
Obrazek uzivatele
Pravděpodobně jste do těsta zapracovala hodně mouky, nebo málo cukru. Znovu překontrolujte recept, nebo váhu neukazuje-li nesprávnou hmotnost. Hodně štěstí. Určitě se kolečka povedou. :)
Obrazek uzivatele
Dobrý den Jano, můžete upřesnit, jaký recept jste použila?
Obrazek uzivatele
Stává se mi totéž. U těsta s přidáním pudinkového prášku, letos i u klasického lineckého, tedy 3, 2, 1. Vyřešila jsem to tím, že si linecké těsto kupuji hotové, letos v Globusu. Košíčky zůstaly pěkně hluboké a kytičky (plné i s vykrojenou hvězdičkou) mají stejnou velikost jako za syrova. Než abych se vztekala nad smrsknutým pečivem (pak ho melu do vosích hnizd), tak radši nekoukám nad složením koupeného těsta.

Přidat komentář