Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené fazole se slaninou

Vůně pečených fazolí bleskově přitáhne ke stolu všechny strávníky i bez svolávání.

Vydání: 2012/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30

Ingredience

    • 85 g sušené slaniny, na kostičky
    • 5 silných plátků anglické slaniny, na kostičky
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 1/2 lžičky chilli koření
    • 1 konzerva (à 425 g) loupaných rajčat
    • 3 lžíce melasy a 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 1 lžíce hořčičného prášku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 konzervy (à 425 g) červených fazolí
    • 1 konzerva (à 425 g) středních bílých fazolí
    • 3 plátky pevného toustového chleba

Příprava jídla

1 V pánvi opékejte sušenou slaninu a 2/3 anglické slaniny dokřupava. Přeneste do mísy, ale vypečený tuk ponechte v pánvi. Vsypte do ní cibuli a opékejte dozlatova. Přidejte zázvor, česnek a chilli a míchejte další minutu. Vmíchejte rukou rozmáčknutá rajčata i s nálevem, melasu, worcester, ocet, hořčici, sůl a pepř a 5 minut povařte. Vsypte fazole (červené slité, bílé včetně nálevu), vmíchejte opečenou slaninu a vše přesuňte do zapékací nádoby.

2 Chleba rozmixujte se zbylou třetinou anglické slaniny a směsí posypte fazole. Zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut při 190 °C. Odkryjte a dopékejte ještě asi 20 minut dozlatova.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené fazole s mangoldem

Fettuccine s fazolemi borlotti

Staromládenecké fazole

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář