Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smetanový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 23 g
Tuky 248 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Britové tuhle specialitu jménem clotted cream vyrábějí mnohahodinovým napařováním nad vodní lázní, vy si jeho obdobu můžete snadno udělat doma v troubě.

Suroviny

40%, čím tučnější, tím jistější výsledek

Postup

1

Předehřejte troubu na 80 °C. Vlijte smetanu do zapékací nádoby o velikosti cca 16 x 28 cm, přikryjte ji alobalem a pomalu pečte 8 hodin, nebo až se na povrchu vytvoří světle žlutý máslový škraloup a smetana zhoustne. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, pak zakryjte potravinářskou fólií a nechte v chladničce přes noc ztuhnout.

2

Před podáváním lžící opatrně seškrábněte hnědou máslovou vrstvu; pod ní by měla být vrstva krémové smetany (na dně může být tekutina). Vydrží 3–4 dny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč