Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obrácené jahodové koláčky

Tímto dezertem ohromíte každou společnost. Koláčky chutnají nejlíp ihned po upečení.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    • 60 g másla
    • 100 g krupicového cukru
    • 2 vanilkové lusky
    • 800 g čerstvých jahod, odstopkovaných a očištěných
    • 750 g listového těsta, chlazeného nebo mraženého a povoleného
    • hladká mouka na poprášení pracovní plochy

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Zahřívejte v rendlíku za stálého míchání máslo, cukr, rozpůlené vanilkové lusky i vyškrabaná semínka a 3 lžíce vody. Po rozpuštění cukru přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty. Stáhněte z ohně a lusky vyhoďte. Jahody (velké přepulte) rozdělte do osmi formiček o objemu 200 ml a o průměru 8–9 cm; měly by zaplnit formičky asi do 3/4. Jahody přelijte karamelem z rendlíku.

2 Těsto rozválejte na pomoučněném vále na plát silný 5 mm a vykrojte z něj 8 kol o průměru 9 cm.

3 Těstem zakryjte jahody ve formičce a pečte 20–25 minut dozlatova. Po upečení překlopte koláčky pomocí talíře a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Chutnat vám budou s neslazenou šlehačkou, mascarpone, zakysanou smetanou či se zmrzlinou a ozdobené lístky meduňky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s jahodami a kokosovým krémem

Jahodová bowle s ledovou tříští

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Kynuté jahodové knedlíky vařené na páře

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

Jahodový sorbet se sektem

Nejlepší jahodové dorty a koláče

30x božské jahody, které si zamilujete

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, prosím o radu, jahody pustily šťávu, karamel v troubě zůstal tekutý, takže o koláčcích nemohla být řeč, spíš jahodová omáčka s poklopem z listového těsta. Kde jsem udělala chybu?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Oli,
jak už jsem psala, nevím, jak moc se liší váš výsledek od fotografie, ale myslíme, že jste žádnou chybu neudělala. V tomto případě bude jahodový karamel vždy více či méně tekutý. Podle toho kolik jahody pustí tekutiny. My bychom jím asi koláčky polili a ihned je podávali se šlehačkou či zakysanou smetanou :-).

S pozdravem, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Dobrý den,prosím o radu.nevím kde najdu recepty uložené v mé kuchařce.děkuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Jano, nahoře, ve stejné lište, kde je velký červený nápis Apetitonline.cz (a PŘEDPLATIT A OBCHOD) je i symbol lupy pro vyhledávání a silueta panáčka pro přihlášení. Když se pomocí panáčka přihlásíte, můžete na něj znovu kliknout a vyjede vám nabídka - můj účet, moje kuchařka, moje recepty a přidat recept :-)!
Pokud jste přihlášená, pak ji najdete i tady: http://www.apetitonline.cz/moje-kucharka

Hezký den, redakce Apetitu

Přidat komentář