Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mřížkový koláč s jahodovým džemem

Máslové těsto se semolinovou mouku je extrakřehké. Na potření použijte domácí či méně tuhý jahodový džem bez konzervantů.
Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12-14
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 35-40 minut
P
Koláč Středoevropská

Ingredience

    • 540 g másla, změklého
    • 240 g světlého jemného třtinového cukru + 1 vanilkový cukr
    • 3 vejce
    • 500 g hladké mouky 00
    • 270 g hladké semolinové mouky
    • 640 g jahodového džemu, nejlépe domácího (viz recept vedle)

Příprava jídla

1 Rozpalte troubu na 180 °C. V míse šlehejte 4 minuty elektrickými metlami změklé máslo s oběma cukry do pěny a pak postupně jedno po druhém zašlehejte vejce. Přidejte mouku, semolinu a směs promíchejte. Odeberte lžící část (asi 3 šálky) směsi a naplňte jí cukrářský sáček s hladkou trubičkou o průměru 1 cm a odložte ho stranou.

2 Zbylé těsto rozetřete na pomaštěný plech vyložený papírem na pečení a pečte 15–17 minut dozlatova. Plech vytáhněte z trouby, těsto potřete jahodovým džemem a ze zbylého těsta v cukrářském sáčku udělejte na koláč mřížku. Vraťte do trouby a pečte 20–22 minut. Nechte vychladnout na plechu a pak nakrájejte na řezy.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koláč s jahodami a kokosovým krémem

Obrácené jahodové koláčky

Jahodový trifle s bílou čokoládou a pusinkami

Jahodová bowle s ledovou tříští

Jahodový sorbet se sektem

Kynuté jahodové knedlíky vařené na páře

Nejlepší jahodové dorty a koláče

Přidat komentář