Jedno z nejpraktičtějších a nejchutnějších občerstvení, jaké známe. Chlebíčky totiž můžete obměňovat podle chuti a zkoušet nové a nové kombinace přísad. Recept nám prozradila Hanka Michopulu.
Suroviny
kuřecí prsa
2
ks
lze nahradit krůtími (cca 300 g)
vejce
4
ks
olivový olej
100
ml
125
g
bílý jogurt
kari pasta zelená
1
PL
třtinový cukr
1
ČL
sůl
½
ČL
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná polohrubá
250
ml
Postup
1
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí prsíčka dejte na pařák do přiklopeného hrnce a vařte v páře 20 minut. Poté vyndejte a nakrájejte na menší kousky.
2 Nejdřív smíchejte všechny mokré suroviny: v míse prošlehejte metličkou vejce, přidejte jogurt, olivový olej, kari pastu, kuře, a dobře promíchejte. Osolte, oslaďte a opepřete. Nakonec přisypte prosátou mouku a vařečkou zpracujte dohromady.
3 Těsto přemístěte do formy na biskupský chlebíček s nepřilnavým povrchem anebo do formy, kterou jste předtím vymazali olejem a vysypali moukou (my jsme použili formičky na minichlebíčky; sáhnout můžete i po formě na muffiny) a dejte péct na 50 minut, dokud není chlebíček zlatavý a zkušební špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde zcela suchá. Po vytažení z trouby nechte nejprve chladnout 10 minut ve formě, pak teprve vyklopte na mřížku.
HANČINY TIPY:
Kombinaci kari-kuře můžete libovolně měnit za: pesto-sušená rajčata-feta nebo oříšky-kozí sýr-cuketa nebo třeba kopr-losos. Já nejradši napeču více druhů, které pak hosti bodují a srovnávají. Ovšem chlebíček s trochu pálivým kari se rozhodně nejlépe zapíjí!
2 Nejdřív smíchejte všechny mokré suroviny: v míse prošlehejte metličkou vejce, přidejte jogurt, olivový olej, kari pastu, kuře, a dobře promíchejte. Osolte, oslaďte a opepřete. Nakonec přisypte prosátou mouku a vařečkou zpracujte dohromady.
3 Těsto přemístěte do formy na biskupský chlebíček s nepřilnavým povrchem anebo do formy, kterou jste předtím vymazali olejem a vysypali moukou (my jsme použili formičky na minichlebíčky; sáhnout můžete i po formě na muffiny) a dejte péct na 50 minut, dokud není chlebíček zlatavý a zkušební špejle zapíchnutá do středu těsta nevyjde zcela suchá. Po vytažení z trouby nechte nejprve chladnout 10 minut ve formě, pak teprve vyklopte na mřížku.
HANČINY TIPY:
Kombinaci kari-kuře můžete libovolně měnit za: pesto-sušená rajčata-feta nebo oříšky-kozí sýr-cuketa nebo třeba kopr-losos. Já nejradši napeču více druhů, které pak hosti bodují a srovnávají. Ovšem chlebíček s trochu pálivým kari se rozhodně nejlépe zapíjí!
Komentáře
Nenadchne ani neurazí. Dělala jsem varianty kari - kuřecí maso a sušená rajčata - bylinky - balkánský sýr. Těsto je tuhé, chuť dodávají výrazné přísady. Chtělo by to možná kynuté těsto