Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jemná polévka z kapra

Pokud nemáte svůj rodinný recept na kapří polévku, vyzkoušejte tuhle zlatavou lahůdku s kořenovou zeleninou a kapustičkami. Podávat ji můžete s opečenou houskou.

Vydání: 2012/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka Česká

Ingredience

    • 1 kapří hlava, očištěná a bez žaber
    • mořská sůl
    • 1 menší cibule, oloupaná
    • divoké koření (1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře)
    • 50 g másla
    • 1 malá mrkev, nakrájená na nudličky
    • 1 malá kořenová petržel, nakrájená na nudličky
    • 1/2 řapíku celeru, nakrájeného
    • 12 růžiček kapusty, rozčtvrcených
    • 1 lžička hladké mouky
    • jikry, mlíčí a vnitřnosti z 1 kapra, pokrájené
    • 1 lžíce nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Rybí hlavu zalijte litrem vody, osolte a zvolna vařte spolu s cibulí a divokým kořením. Po 30 minutách odstavte a sceďte přes síto s plátýnkem. Vývar uchovejte. Z hlavy oberte maso a dejte ho stranou.

2 V hrnci na másle za stálého míchání na mírném ohni osmahněte mrkev, petržel a řapíkatý celer. Přidejte mouku a ještě minutu míchejte. Zalijte rybím vývarem, rozmíchejte a vařte dalších 10 minut.

3 Vložte kapustu, jikry, mlíčí a vnitřnosti a vařte dalších 5 minut. Ochutnejte, vraťte do vývaru maso obrané z hlav a případně dosolte. Přisypte petrželku a vypněte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Štědrovečerní smažený kapr

Svěží bramborový salát

Hruškový závin s marcipánem a mandlemi

Přidat komentář