Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hustá čočková polévka

„Je zdravá, výborná a s pečivem vydá i za hlavní chod,“ napsala nám naše čtenářka Kristýna Heřmánková z Černošic. Ze všech došlých receptů na polévky nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.

Vydání: 2013/2
Autor:
Hodnocení:
120 (hlasů)
Počet porcí: pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 1 litr drůbežího vývaru nebo vody
    • 250 g zelené předvařené čočky
    • 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
    • kořenová zelenina (1 mrkev, 1 petržel, malý kousek celeru), na kostičky
    • 2–3 stroužky česneku, prolisované
    • 1 plechovka sekaných rajčat
    • 1 lžíce sušené majoránky
    • nasekaná čerstvá petrželka  
    • proužky opražené slaniny na ozdobu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opečte na něm dosklovita cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak ji zasypte moukou a míchejte do světlezlaté barvy. Zalijte studeným vývarem nebo vodou, vsypte čočku a kostičky brambor, přidejte rajčata, osolte, opepřete a vařte 15 minut. Přidejte kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, ještě 5 minut povařte. Nakonec vmíchejte majoránku. Podávejte posypané nasekanou petrželkou a opraženou slaninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Červenočočkové karbanátky

Čočková polévka do termosky

Maccheroni s čočkovým krémem

Novoroční čočka na kyselo

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

Komentáře

Obrazek uzivatele
místo majoránky jsem dala koriandr

Přidat komentář