Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Placák

Pravé indické chlebové placky naan se pečou v cihlové peci. Vy je můžete opéci v pánvi; když vynecháte tuk, budou zdravější a křupavější.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8 placek
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí: 1 hodina
PT5M
Pečení 0:05
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 500 g hladké bílé mouky typu 00
    • 2 lžičky soli
    • 7 g sušeného droždí
    • 3 lžíce olivového oleje

Příprava jídla

1. V míse smíchejte mouku, sůl, droždí a olej a přidejte asi 300 ml vody, aby vzniklo měkké, ale ne rozbředlé těsto. Důkladně ho prohněťte a pak uložte do lehce vymaštěné mísy, aby hodinu kynulo. Objem by se měl zdvojnásobit. Po vykynutí hmotu rozkrájejte na osm dílů.

2. S pomocí válečku vytvořte asi centimetr vysoké placky o průměru zhruba patnáct centimetrů. Poté je nechte na lehce pomoučněné ploše pět minut dokynout.
 
3. Na středním plameni rozpalte širokou mělkou pánev. Placky opékejte po obou stranách do zlatohněda; trvá to přibližně pět minut.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.26

Přidat komentář