Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2841 kcal
Bílkoviny 177 g
Sacharidy 22 g
Tuky 224 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo se jmenuje po jednom švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě a podává se  jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord.

Suroviny

worcesterská omáčka 1 PL
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kapary 2 PL
nasekané
nakládaná, nadrobno nakrájená
pažitka 2 PL
nasekaná
několik lžic na naředění
slunečnicový olej 2 PL
k podávání
fazolky zelené
blanšírované, k podávání, lze nahradit brokolicí či chřestem

Postup

1

Promíchejte maso, žloutky, worcester, cibuli, osolte a opepřete. Zapracujte kapary, řepu i pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.

2

Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby).

3

Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.

NĚCO NAVÍC
Biff Lindström (pojmenovaný po švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě) se podává jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín