Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapří kuličky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 158 g
Sacharidy 117 g
Tuky 83 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chyták, jak přimět děti sníst rybu, a ještě si přidat. Křupavé kuličky jsou totiž vždycky sázka na jistotu!

Suroviny

kapr 600 g
filety, vykostěné
housky 2 ks
nakrájená na kostičky
vejce 2 ks
1 vejce na základní hmotu + 1 prošlehané vejce na obalení
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj 1 ČL
mletá, sušená
strouhanka panko
na obalení
slunečnicový olej
na smažení

Postup

1

Z rybího filetu stáhněte kůži a maso v těsných pravidelných rozestupech podélně nařízněte, ale zcela neprořežte – přeseknete tak drobné kostičky. Maso pak nakrájejte na kousky.

2

Na másle opečte doměkka nadrobno nakrájenou šalotku (nenechte ji zhnědnout). Nakrájené housky nechte nasáknout ve smetaně. Kousky kapra, šalotku a namočenou housku společně umelte nebo rozmixujte. Směs spojte s vejcem, přidejte sůl, pepř, citronovou šťávu a šalvěj.

3

Uválejte kuličky zhruba velikosti golfového míčku a každou důkladně obalte v rozšlehaném vejci a strouhance. Usmažte postupně ve vyšší vrstvě oleje, kuličky odkládejte na papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk. Podávejte s třísýrovou kaší a zelným salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...