Bramborová kaše de luxe! A pokud náhodou zbude, posypte ji troškou parmazánu a dejte zapéct. I napodruhé tak bude vynikající.
Suroviny
brambory
1
kg
moučnaté (varný typ C), oloupané a nakrájené na kostky
sůl
krémový sýr
175
g
čedar
100
g
nastrouhaný najemno
parmazán
70
g
strouhaný, lze použít i Grand Moravia
smetana na vaření
150
ml
12%, ohřátá
máslo
4
PL
Postup
1
Brambory uvařte v osolené vodě asi 25 minut zcela doměkka.
2
Mezitím utřete v míse krémový sýr dohladka a přidejte oba nastrouhané sýry. Promíchejte a podle chuti dosolte.
3
Brambory slijte, rozmačkejte nebo prolisujte, pak do nich vmíchejte sýrovou směs. Přilijte horkou smetanu a pomocí metličky rozmíchejte. Zjemněte máslem a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Štědrý den podle Apetitu(15 receptů )