
Třísýrová kaše
Bramborová kaše de luxe! A pokud náhodou zbude, posypte ji troškou parmazánu a dejte zapéct. I napodruhé tak bude vynikající.
Vydání: 2017/12
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 kg moučnatých brambor (varný typ C), oloupaných a nakrájených na kostky
- sůl
- 175 g krémového sýra
- 100 g čedaru, nastrouhaného najemno
- 70 g strouhaného parmazánu nebo sýra Gran Moravia
- 150 ml smetany na vaření (12%), ohřáté
- 3–4 lžíce másla
Příprava jídla
1 Brambory uvařte v osolené vodě asi 25 minut zcela doměkka.
2 Mezitím utřete v míse krémový sýr dohladka a přidejte oba nastrouhané sýry. Promíchejte a podle chuti dosolte.
3 Brambory slijte, rozmačkejte nebo prolisujte, pak do nich vmíchejte sýrovou směs. Přilijte horkou smetanu a pomocí metličky rozmíchejte. Zjemněte máslem a podávejte.
Přidat komentář