Zelný salát s mrkví

Zelný salát s mrkví

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 541 kcal
Bílkoviny 5 g
Cukr 19 g
Tuky 48 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to ten nejjednodušší salát, a přesto by neměl na stole chybět. Dodá totiž na svěžesti a celou večeři krásně odlehčí.

Suroviny

zelí bílé 1
nakrouhané najemno
mrkev 2 ks
nakrouhaná nahrubo
olej 3 PL
neutrální chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
zakysaná smetana 2 PL
tučná nebo creme fraiche (nemusí být)

1 Zelí smíchejte v míse s mrkví a olejem, osolte a opepřete. Důkladně ho v ruce promačkejte, tak totiž zkřehne. Nechte do druhého dne odležet.

2 Potom vmíchejte petrželku a případně i zakysanou smetanu. Podávejte vychlazený.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit