Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelný salát s mrkví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 757 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 28 g
Tuky 66 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát s mrkví je ten nejjednodušší salát, a přesto by neměl na stole chybět. Dodá totiž na svěžesti a celou večeři krásně odlehčí. Navíc je plný vitamínů a hodí se také jako zeleninová náplň do hmburgerů, sendvičů, ale také ke grilovanému masu. Recept na zelný salát připravíte jen z pár obyčejných ingrediencí.

Suroviny

nakrouhané najemno
mrkev 3 ks
nakrouhaná nahrubo
olej 4 PL
neutrální chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
hladkolistá, najemno nasekaná
tučná nebo crème fraîche (nemusí být)

Postup

1

Zelí smíchejte v míse s mrkví a olejem, osolte a opepřete. Důkladně ho v ruce promačkejte, tak totiž zkřehne. Nechte do druhého dne odležet.

2

Potom vmíchejte petrželku a případně i zakysanou smetanu. Podávejte vychlazený.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...