Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelný salát s mrkví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 757 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 28 g
Tuky 66 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát s mrkví je ten nejjednodušší salát, a přesto by neměl na stole chybět. Dodá totiž na svěžesti a celou večeři krásně odlehčí. Navíc je plný vitamínů a hodí se také jako zeleninová náplň do hmburgerů, sendvičů, ale také ke grilovanému masu. Recept na zelný salát připravíte jen z pár obyčejných ingrediencí.

Související recepty

Suroviny

nakrouhané najemno
mrkev 3 ks
nakrouhaná nahrubo
olej 4 PL
neutrální chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
hladkolistá, najemno nasekaná
tučná nebo crème fraîche (nemusí být)

Postup

1

Zelí smíchejte v míse s mrkví a olejem, osolte a opepřete. Důkladně ho v ruce promačkejte, tak totiž zkřehne. Nechte do druhého dne odležet.

2

Potom vmíchejte petrželku a případně i zakysanou smetanu. Podávejte vychlazený.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...