Vyzkoušeli jsme: kurz výroby čokoládových pralinek

Vyzkoušeli jsme: kurz výroby čokoládových pralinek

Naučte se pracovat s čokoládou jako pravý cukrářský mistr!
8. 2. 2012 | Autor: redakce Apetitu

Ochutnali jsme kurz výroby čokoládových pralinek v kuchařském studiu Ola Kala a můžeme ho jen doporučit. Michal Nikodem vám vysvětlí, jak zacházet s čokoládou a jaké zázraky z ní můžete vyrobit. Ochutnáte rozdíly mezi čokoládou z různých světových plantáží. V Ola Kala vědí, že ne každý má v plánu kupovat si domů formy na plněné pralinky, a tak jistě oceníte, že se na kurzu naučíte také čokoládové bonbonky, na které nepotřebujete nic víc než cukrářský sáček a rovný plech či pekáč. My jsme si zamilovali pralinky z čokoládovokaramelové ganache s jemnými plátky mořské soli, která dokonale kontrastuje se sladkostí bonbonů. Jen si to představte: nejprve vám v puse křupne hořká čokoládová poleva a pak se vám na jazyku rozlije hebká chuť krému z karamelu a čokolády s jemnými podtóny mořské soli.

Prožijte i vy své čokoládové blaho a naučte se pracovat s čokoládou v domácích podmínkách. Nejbližší termín výroby čokoládových pralinek v ateliéru Ola Kala je 2. dubna 2012. S rezervací kurzu neotálejte, ten březnový je již delší dobu vyprodán. Za čtyři hodiny s čokoládou zaplatíte 3500 Kč. Více na www.olakala.cz

Připravila Jana Kopřivová

Přidat komentář