Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co se skrývá pod tajemným názvem aglio olio a jak dokonale připravit nesnadnější těstoviny na světě

Aglio olio
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Aglio e olio v italštině znamená doslova „česnek a olej“. Jídlo, který se označuje jako aglio e olio, se skládá ze tří základních surovin: česneku, olivového oleje a (většinou) špaget. Použít však můžete jakékoli těstoviny. Jde o jídlo tradiční italské kuchyně, zejména na jihu země. Přidat do něj můžete i chilli papričky, pokrm pak ponese název aglio olio e pepperoncino.

Velkou výhodou těstovin aglio e olio je vedle dokonale čisté a jednoduché chuti také rychlá a snadná příprava. Můžete si uvařit skvostné jídlo i s minimem surovin za rekordně krátkou chvíli. 

Skryt pre seznam

Jak připravit těstoviny aglio olio?

Česnek nakrájejte na tenké plátky nebo nasekejte nadrobno. Lehce ho osmahněte na olivovém oleji do zlatova. Česnekovou směs smíchejte s špagetami uvařenými al dente a duchuťte čerstvě mletým pepřem a nebo červenou chilli papričkou.

  • Jídlo se obvykle podává posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem nebo pecorinem, což dodává další vrstvu chuti.
  • Pokrm stojí na dokonalé přípravě, proto je třeba vyvarovat se příliš opečenému (nebo spálenému) česneku, moc uvařeným těstovinám nebo vynechání olivového oleje. 
  • Vsaďte na těstoviny z tvrdé pšenice, semoliny

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín