Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborákové vafle s houbami

3 507 zhlédnutí
Average: 3 10 hlasování

Jakmile se z kuchyně začne linout známá vůně bramboráků, všem v dosahu se na tváři objeví blažený úsměv. Tyhle placky s křupavými okraji se snad nikdy neomrzí. Zkoušeli jste už ale přidat orestované houby? Lahůdka! A co teprve, když bramborák upečete ve vaflovači! Pokud máte rádi křupavé okraje, pak si tenhle trik opravdu zamilujete. Pokud ale vaflovač nemáte, klidně můžete houbové bramboráky připravit klasicky na pánvi.

 

Bramborákové vafle s houbami

Ingredience:

  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 200 g žampionů, očištěných a nakrájených
  • 700 g brambor, oloupaných, nastrouhaných nahrubo a vymačkaných
  • 1 lžička majoránky
  • 1–2 stroužky česneku, nasekaných nadrobno
  • 1 lžíce petrželky, nasekané
  • 2 vejce
  • 6 lžic hladké mouky
  • sůl podle chuti

 

Postup:

1 Do rozehřáté pánve vlijte 2 lžíce oleje, vsypte cibuli a houby a orestujte dozlatova. Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.

2 Do mísy vsypte brambory, přidejte vejce a promíchejte. Poté přidejte mouku, majoránku, sůl, česnek a vychladlé houby a opět dobře promíchejte. Nakonec přidejte petrželku a promíchejte.

3 Nahřejte vaflovač, plotýnky potřete olejem a lžící naneste těsto a opékejte dozlatova. 

Přidat komentář