Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajské žluté kari s kuřecím masem

4 853 zhlédnutí
Average: 1.5 (2 hlasování)

Bleskové thajské kari je plné chuti a přímo volá po experimentech. Díky jednoduché přípravě je geniálním řešením ve dnech, kdy po práci potřebujete prostírat k večeři v rekorním čase. Kromě žluté kari pasty můžete použít i zelenou či červenou a kuřecí maso klidně zaměnit za tofu. V případě, že se pustíte do vegetariánské varianty, nahraďte rybí omáčku za sójovou a ujistěte se, že žádná z vámi zvolených přísad neobsahuje krevetovou pastu.
 

Thajské žluté kari s kuřecím masem

Ingredience:

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce thajské žluté kari pasty
  • 2 hrnky lusků cukrového hrášku, překrojených šikmo napůl
  • 2 velké šalotky, nakrájené nadrobno
  • 1 střední červená paprika, nakrájená na nudličky
  • 400ml kokosového mléka
  • 6 listů kaffirové limety (nemusí být)
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 250 ml vody
  • 450g kuřecích stehenních řízků, nakrájených na nudličky
  • 1 hrnek thajské nebo běžné bazalky, natrhané na kousky
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • mořská sůl
  • dušená jasmínová rýže k podávání


Postup:

1 Do většího rendlíku se silným dnem vlijte olej a rozehřejte ho. Přidejte kari pastu a chvilku míchejte, dokud se nerozvoní. Následně vmíchejte cukrový hrášek, šalotku a papriku. Vlijte kokosové mléko, přidejte kaffirové listy, cukr a 250ml vody a promíchejte. Přidejte kuře a na středním teplotním stupni přiveďte k varu. Přiklopte a vařte 8–10 minut, až bude zelenina měkká. Nakonec vmíchejte bazalku, limetovou šťávu a rybí omáčku. Vypněte a nechte 5 minut stát. Osolte podle chuti a podávejte s rýží.

Komentáře

Obrazek uzivatele
super

Přidat komentář