Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohová mramorová bábovka

8 370 zhlédnutí
Average: 2.5 (23 hlasování)

Jako sladkou tečku jsme si pro vás do zářijového čísla Apetitu připravili nadýchanou a zároveň neuvěřitelně vláčnou tvarohovou bábovku. Upečte si ji s námi k snídani, svačině nebo odpolední kávě! Podle videa vám to půjde skoro samo. Která varianta u vás zvítězí - základní světlá nebo mramorová?

Zářijové číslo Apetitu (Apetit 9/2018)
 

Tvarohová mramorová bábovka

Ingredience:

  • 200 g moučkového cukru + navíc na poprášení
  • 3 žloutky
  • 3 bílky
  • špetka soli
  • 125 g másla, změklého
  • 250 g polotučného tvarohu ve vaničce
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa smíchané s 2 lžícemi rumu a 2 lžícemi vlažné vody


Postup:

1 Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Do mísy dejte žloutky, máslo a moučkový cukr. Krátce promíchejte, aby se suroviny spojily, a následně vyšlehejte do nadýchané pěny. Přidejte tvaroh a zašlehejte. Přidejte mouku a kypřicí prášek a umíchejte hladké těsto. Nakonec po částech zapracujte sníh.

2 Jednu naběračku těsta smíchejte s kakaovou směsí.

3 Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte ji hrubou moukou. Do formy nejdříve lžící navrstvěte polovinu světlého těsta. Pokračujte tmavým těstem. Pomocí příborového nože vytvořte mramorový efekt. Na tmavé těsto navrstvěte zbytek světlého a lehce uhlaďte. Pečte v troubě rozehřáté na 170°C 40 minut dozlatova. Vyjměte z trouby a nechte 15-20 minut chladnout ve formě. Poté vyklopte na prkénko nebo talíř a nechte zcela vychladnout. Pokud chcete, poprašte před podáváním moučkovým cukrem.

Přidat komentář