Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na přepuštěné máslo? (+ kuřecí miniřízečky)

11 266 zhlédnutí
Average: 4.4 (8 hlasování)

Malý zázrak. Superpotravina. Ale i pokud odhlédneme od pozitivních vlivů na zdraví, které přepuštěnému máslu připisuje ájurvédská medicína, má spoustu dalších skvělých vlastností, jež z něj činí surovinu, která by ve vaší domácnosti rozhodně neměla chybět. Krásně máslově voní, jeho trvanlivost je však na rozdíl od běžného másla řádově delší (při skladování v chladu vydrží i několik měsíců) a díky vysokému kouřovému bodu je skvělé na smažení, protože se nepřepaluje tak snadno a rychle. Tenhle poklad máte přitom doslova na dosah ruky! Bude vám stačit kapka trpělivosti, rendlík, lžíce, sklenice a gáza nebo čistá utěrka. Hotové přepuštěné máslo otestujte třeba na redakčním večírkovém hitu – šťavnatých kuřecích miniřízečcích v křupavé panko strouhance. Lepší řízky jste ještě nejedli!
 

Přepuštěné máslo

Ingredience: 

  • 1 kg másla, nakrájeného na větší kusy

 

Postup:
1 Máslo vsypte do hrnce a na mírném plameni zvolna zahřívejte. Lžící nebo děrovanou naběračkou sbírejte bílou pěnu, která se tvoří na povrchu a pokračujte v zahřívání. Když je tekutina zcela průhledná a zbytek bílkovin se usadí na dně, je přepuštěné máslo hotové. Opatrně ho přelijte přes gázu či čistou utěrku do sterilní sklenice. Skladujte v lednici. 

NĚCO NAVÍC
Přepuštěné máslo je skvělé na smažení. Vyzkoušejte například naše oblíbené kuřecí miniřízečky v panko strouhance. Naklepané a osolené plátky kuřecího masa nejdříve obalte v hladké mouce, poté je namočte do vejce rozšlehaného s trouchou mléka a špetkou soli a nakonec je obalte v japonské strouhance panko. Osmažte v rozpáleném přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Podávejte s klínkem citronu.

Přidat komentář