Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak na rebarboru?

8 684 zhlédnutí
Average: 4 2 hlasování

Nenápadná zelenina s nakyslou chutí dokáže s dezerty opravdové zázraky! Jak ji připravit na tepelnou úpravu? Zakrojte konce, a od toho silnějšího sloupněte slupku i s tužšími vlákny. Poté rebarboru nakrájejte na kousky a pusťte se do sladkých kouzel. Zkuste například ten nejjednodušší dezert - pečenou pomerančovou rebarboru. 

Ovšem pozor! Nikdy nekonzumujte rebarborové listy! Jsou jedovaté. I samotnou rebarboru jezte až po tepelné úpravě, nikdy ne syrovou. Pokud nemůžete rebarboru zpracovat najednou, nakrájenou na kousky ji můžete zamrazit k pozdějšímu využití. Ani tepelně upravenou byste si ji ovšem neměli dopřávat víc než dvakrát týdně, větší množství totiž může podráždit střeva.
 

Pečená pomerančová rebarbora

Ingredience:

  • 300-400 g rebarbory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 60 g krupicového cukru
  • kůra z 1 pomeranče (ideálně bio), nastrouhaná
  • 2 lžíce pomerančového likéru
  • zakysaná smetana, šlehačka nebo vanilková zmrzlina a sekané pistácie k podávání
     

Postup:

1 Troubu předehřejte na 180°C. Nakrájenou rebarboru nasypte do zapékací misky vyložené pečicím papírem. Přidejte krupicový cukr, strouhanou pomerančovou kůru pomerančový likér. Promíchejte. Pečte 20 minut zakryté alobalem a dalších 5-10 minut odkryté. Podávejte se zakysanou smetanou, šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou a sekanými pistáciemi.

Přidat komentář