Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2004/8

Srpen 2004

Recepty z vydání

Thajský salát s pečeným kuřecím masem

Opékáte jenom kuře – na pánvi nebo grilu v troubě.Mimořádně zdravé jídlo!...

Krevetový salát s kukuřicí a vajíčky

Pravé prázdninové jídlo! Můžete zkusit obměnu s kuřecím.

Lahůdkový těstovinový salát

Plný středomořského slunce a chuti. Vegetariánská verze: pršut nahraďte sýrem, nejlépe mozzarellou.

Salát ze zelených lístků, nektarinek a kozího sýra

Rychlá páteční večeře, lákavá na pohled. Podávejte s křupavým chlebem nebo bagetou.

Křupavý cizrnový salát

Skvělý i pro diabetiky – díky škrobovým látkám v luštěninách. Bulgur je možné nahradit běžnými trhanými krupkami...

Špagety s lososem, kapary a roketou

Než se špagety uvaří, budete mít připravené kapary, lososa i roketu. Tomu říkáme rychlovka! A přídavek v podobě...

Těstoviny s pečenými rajčaty, lilkem a mozzarellou

Do tohoto pokrmu se zelenina opéká, takže získá neuvěřitelně intezivní chuť. Recept vypadá pracně, ale to je jenom...

Janovské špagety

Kombinace těstovin a brambor se může zdát zvláštní, ale díky aromatickému pestu (dobře ho uchováte v chladu a jedna...

Zapékané těstoviny s brokolicí

U zapékaných těstovin hraje velkou roli i variabilita: jednou kuře a broko­lice, jindy šunka a zelené fazolky...

Těstoviny s omáčkou s tuňákem a rajčaty

Ve dnech, kdy je lednice prázdná, asi většina z nás ingredience v konzervách a balíčcích pro tyto chutné těstoviny...

Orientální krevetový salát s nudlemi

V asijských zemích jsou těstoviny stejně oblíbené jako v Itálii. Důkazem je tohle skvělé lehké jídlo, vhodné k obědu i...

Vajíčka po italsku

Vyzbrojte se pánví s nepřilnavým povrchem, dřevěnou špachtlí, protože vejce by se měla navzdory svému názvu spíš...

Koláč ze zakysané smetany

Borůvky jsou do pečených dezertů vynikající, protože mají dost pevné slupky na to, aby v troubě nepopraskaly. Koláč s...

Zmrzlina z borůvek a limetek

Vynikající zmrzlina, svěží a výrazná. Něco podobného v obchodech prostě neseženete! Pokud máte zmrzlinový strojek, pak...

Košíčky s krémem

V ovocných košíčcích spolu všechny chutě ladí přímo ukázkově, ale jemný tvarohový krém s borůvkami je i sám o sobě...

Marinované houby

Zvyk jíst ‚maso lesa‘ v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda, protože...

Ratatouille

Francouzská verze leča neobsahuje uzeninu ani vejce, zato lahodný lilek a barevné cukety. Loupaná rajčata ­dodají...

Švestkový 'krambl' s rebarborou

Krambl je opravdu božský dezert. Není v něm totiž těstová ,podložka‘! ‚Drobenkáč‘ je rychlý, levný,...

Salát z melounu, sýra feta a oříšků

Kombinace ostrého slaného sýra, křupavých oříšků a aromatické dužiny melounu je mimořádně lahodná. Meloun chuť sýra...

Hummus z bílých fazolí

Aromatický luštěninový krém

Letní hrášková polévka

Studené polévky patří k létu i teplému podzimu stejně jako ty horké k zimě. Jejich úkolem je lehce zasytit a výrazně...

Gazpacho - rajský krém

Španělská specialita, bez níž se tamní léto neobejde. Způsobů přípravy i dochucovadel je řada – v restauraci vám...

Zelenina na kuskusu s broskvovou omáčkou

Tohle jídlo dokonale splňuje řadu požadavků na letní lahodu: je rychlé, exotické a voňavé. Navíc ideálně vy­užívá...

Medovník s krémem a lesním ovocem

Takhle rychle a efektně by dezert nezvládl ani automat! Na základ s krémovou pokrývkou můžete naklást jakékoli drobné...

Čokoláda k mlsání

Geniální způsob, jak využít třeba zbylou bábovku nebo piškotové pečivo. Samozřejmě nemusí být z tmavého těsta, i když...

Domácí rajská polévka

Z čerstvých šťavnatých rajčat vytvoříte polévku tak lahodnou, že vás vynese přímo do ráje.

Ryba v papilotě

Hrst chutí v jednom balíčku

Koláč s mandlovým krémem a malinami

Není to nejsnadnější recept na světě. Ale stojí za to – a pokud postupujete rozvážně krok za krokem, nemůže se...

Pan bagnat

Naprostý originál – chléb zároveň obložený i naplněný...

Přidat komentář