Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/11

Recepty z vydání

Klobásky s fazolemi

Kombinaci klobás, mrkve, fazo­lí a celeru jsem si neuměla představit, ale je jedinečná! Dijonská hořčice skvěle...

Bleskové těstoviny

Jídlo je velice rychle připravené, žádná práce. Zapečená kůrčička z parmazánu je báječná.

Pálivý salát s hovězím masem

Salát je opravdu neobvyklý. Kdo nemusí klíčky, může místo nich klidně použít jinou zeleninu – třeba kapii.

Krůtí kousky

Spojení čedaru s kremžskou hořčicí je velmi zajímavé a chutné. A cherry rajčátka dovedla jídlo k dokonalosti.

Zapékaná omáčka k těstovinám nebo kuřeti

Geniálně jednoduchá obměna rajčatové omáčky na špagety. Vydá za dvě porce ovoce či zeleniny (každý den byste jich měli...

Soudky s brusinkami a oříšky

Se šťavnatými brusinkami...

Koláč s hedvábným čokoládovým krémem

Nejrychlejší čokoládový koláč

Masový závin s tymiánem

Jednoduše úžasná náplň

Losos zapečený s mandlemi

Losos je takovou rybí celebritou: všichni ho znají, všem chutná, je všude dostupný a za všech okolností vypadá dobře (...

Alpské cukroví

Recept pocházející z lázní Ischl zdědila Helena Budínská po mamince. Její přátelé jím zdobí svatební stoly – a my vám...

Sladkokyselé kuře

Horké kuře v těstíčku, připravené na asijský způsob, zůstane nádherně křupavé i po přelití omáčkou. Ideální přílohou je...

Garnáty s paprikou a špenátem

Skvělá večeře pro dva, navíc bleskurychle hotová. Abyste nevypadli z tempa, podávejte s instantními vaječnými nudlemi.

Perfektní smažené brambůrky

Když brambory předvaříte, budou krásně křupavé, a přitom uvnitř měkoučké. Je to taky báječný způsob, jak využít studené...

Ryba po mlynářsku

Kořeněná mouka – to je nejjednodušší způsob, jak obalit rybu. Jemně maso ochrání, a přitom nepřebije jeho delikátní...

Pikantní sýrové zákusky

Francouzi tomuto pečivu z odpalovaného těsta říkají aigrettes. Tip: Těsto si můžete připravit až dvě hodiny předem a...

Steak s omáčkou pizzaiola

Při přípravě šťavnatého steaku se držte dvou pravidel. Používejte kvalitní pánev s těžkým dnem, pokud možno teflonovou...

Zelenina v těstíčku (tempura) se sójovou omáčkou

Křupavé dobrůtky v japonském stylu se stejně skvěle hodí jako chuťovka i jako hlavní chod pro ty, kdo neradi maso.

Kachní prsíčka s rybízovo-cibulovou omáčkou

Kdo jednou ochutná kachnu s touto fantastickou omáčkou, nikdy ji už nebude chtít jinak...

Koláč se sušenými švestkami a mandlemi

Křehké těsto bleskurychle zvládne váš robot, a ani jeho ruční příprava není složitá. Šťavnatá a vláčná náplň vás...

Svařené hrušky se sušenými švestkami

Ani kompot, ani svařené víno, spíš vinná pěna s ovocem. Každopádně mimořádně zajímavý, rychlý a vtipný dezert.

,Kohout na víně' se sušenými švestkami

Základní francouzská specialita, coq au vin, prošla mírnou, ale lahodnou metamorfózou. Výsledkem jsou marinovaná kuřecí...

Rizoto s houbami a sýrem

Místo polévky se v Itálii setkáte s ‚primi piatti‘ neboli ,vstupními jídly‘. Rýže v rizotu by, podobně jako těstoviny,...

Králík marinovaný v červeném víně

V alpském podhůří na severu Itálie je tahle domácí úprava nesmírně oblíbená – hlavně v zimě. Velmi lahodný způsob, jak...

Polenta

Polentu můžete buď vykrajovat lžící, nebo ji uvařenou rozestřít na plech a po vychladnutí nakrájet na řezy, které...

Kávové semifreddo s lískovými piškoty

Lehká a osvěžující mražená pěna (semifreddo) s jemnou chutí kávy je po vydatném obědě přesně to pravé. Křupavé piškoty...

Bulky se zavařenými meruňkami

Sychravý podvečer vám rozjasní spojení teplého pečiva a smetanového mascarpone. Použijte co nejlepší zavařeninu – díky...

Chlebíčky s krevetovým máslem

Drobné krevety se v přímořských oblastech Británie nakládají do rozpuštěného másla a prodávají jako místní specialita...

Gentlemanovo potěšení s míchanými vejci

Náš sluha James používá britskou specialitu Gentleman‘s Relish. Ale sáhnout můžete po běžné sardelové pastě nebo stejně...

Sýrovo-šunkový toust

Pokud se před večerní partií bridže posilníte tímhle luxusním toustem, nemůžete prohrát ani penci.

Medové placičky

Národní specialitě, sladkým plackám pečeným bez tuku na pánvi, říkají Britové griddle scones. Na svých venkovských...

Vláčný zázvorovo-datlový dort

Skvěle doplní energii po odpolední obchůzce panství. Pokud ho nesníte celý, pozvěte na něj sympatického gentlemana či...

Těstoviny s tomatovou omáčkou

S jednoduše připravenou rybou tvoří dokonalý celek. Česnek při smažení hlídejte, mívá tendenci připálit se a zrádně...

Tartar z čerstvého tuňáka s tomaty a zeleným olejem

Skvělé maso, které má lákavou barvu, nejlíp vynikne právě v téhle úpravě – s extra panenským olivovým olejem, ochuceným...

Vinný zabaglione s ovocem

Rychlé a výtečné, ale chce to trochu cviku. Malé varování: jakmile přátelé zjistí, že tuhle italskou klasiku zvládáte...

Grilovaný mořský ďas

Čerstvé ryby mají nezaměnitelnou, lahodnou chuť, a proto by bylo přehnané dochucování doslova hříchem. K podtržení...

Chilli con carne

Vyhlášená texaská specialita je jedno z vůbec nejlepších jídel, které můžete předložit rodině nebo kamarádům. Máme pro...

Pečená martinská husa

Pečená husa zahajuje procesí zimních lahůdek, které prověřila tradice. Aby chutnala opravdu pohádkově, připravte ji...

Rybí filé v těstíčku

Běžný obal z mouky, vajec a strouhanky projednou nahraďte delikátním těstíčkem podle Milčina receptu. I obyčejné filé s...

Ryba na pomerančích a harisse

Omáčka, která voní Asií, sladkovodní rybu rázem promění v orientální specialitu.

Zapékaná ryba

Elegantní způsob, jak přijít šupináčům na chuť. Koření a česnek krásně podtrhnou jemné rybí maso a bramborám dodají...

Naložená bílá ryba

Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému...

Kokosový likér

Vsadíme se, že ani u vás nezůstane po tomhle ‚liguere‘ jedno oko suché. A pokud hledáte způsob, jak...

Zavařenina z rozinek

Inspirace přišla z britské kuchyně. Podobnou náplň (mincemeat), ještě spojenou tukem, tam používají do vánočních...

Marokánky

Před podáváním (nebo darováním) můžete vláčné placičky přelít čokoládovou polevou.

Sušenkové květy

Jsou prostě báječné a odležením ještě získají na křehkosti. Dají se také slepovat a přelévat polevami.

Perníčky

Klasické cukroví, které si potřebuje před vánočním dozdobením trochu odpočinout.

Knoflíky

Jsou nejen skvělé k mlsání, ale i jejich dekorativní možnosti jsou nekonečné.

Palačinky s javorovým sirupem

Bez téhle lahůdky je pravá americká nebo kanadská snídaně nepředstavitelná. Tamní palačinky jsou díky kypřicímu prášku...

Sýrový salát s javorovým jogurtem

Chcete opravdu přesvědčivý důkaz o tom, že si sirup může skvěle rozumět i s pikantními chutěmi? Tady ho máte! A že je...

Pečená žebírka v javorové marinádě

Výrazná chuť javorového sirupu dodává ostré marinádě hloubku. Náš tip: Zkuste použít uzená vepřová žebírka – výsledná...

Kukuřičný chléb s javorovým sirupem

Ve Vermontu, kde se javor cukrodárný pěstuje odnepaměti, se pikantně sladká šťáva dostala i do chleba vezdejšího!

Polévka bujabéza

Pro ty, kdo mají rádi změnu, nahradí slavná francouzská rybí polévka s vůní pomeranče tradiční českou vánoční polévku...

Přidat komentář