Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2005/9

Recepty z vydání

Třicetiminutové dušené kuře

Jde o obměnu klasického španělského kuřete s jablky a sušenými švestkami. Výsledkem je rychlovka, která neztrácí...

Omeleta s roketou a parmazánem

Je dobré dodržet postup, aby byla omeleta uvnitř vláčná i pevná a z obou stran dozlatova opečená

Rychlý slaný koláč

Listové těsto je se slanou náplní vždycky skvělé. V rychlosti přípravy nemá konkurenci.

Gnocchi s modrým sýrem

Rozhodně se vám vyplatí, když si hotové gnocchi natrvalo ubytujete v mrazáku. Ideálně totiž zafungují jako rychlá...

Treska s krémovými bramborami

Rybu byste vždycky měli připravovat rychle, aby měla pevnou kůrčičku, ale uvnitř zůstala vláčná

Piškotové indiánky s banánem

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit...

Koňakový dortík

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit...

Tiramisu z pomazánkového másla

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit...

Minicheesecake s pomerančem

Kulaté ‚dětské‘ piškoty dodnes patří k nejoblíbenějším pamlskům. Vypadají skromně, ale my vám z nich pomůžeme vytvořit...

Krkonošský houbovec

Vánoční jídlo horalů se v naší rodině peče několikrát ročně. Dopřejte si ho s námi!

Kuře se sýrem

Plátky masa, rozplývající se sýr, šťavnatá minirajčata a voňavé pesto. Krásná vzpomínka na italské prázdniny!

Pečená ryba s citronem a bylinami

Můžete použít jakoukoli mořskou rybu – já jsem se rozhodla pro tresku –, ale nic se nestane, ani když ji nahradíte...

Pečená rajčata

Pečená rajčata, to je láska na celý život. Jsou šťavnatá, sladká a díky bazalce krásně voňavá

Teplý salát z cizrny, fenyklu a paprik

Papriky teď mají vrcholné období, tak toho využijte. Skvěle se doplňují jak s nenápadnou, ale sytou cizrnou, tak s...

Chlazená vinná pěna zabaglione

Půvab slavného italského dezertu spočívá v našlehané pěně. Zabaglione v klasické podobě byste proto měli sníst okamžitě...

Opékané cukety

Tohle je nejjednodušší způsob, jak si pochutnat na čerstvých a šťavnatých cuketách. Snítka rozmarýnu jim dodá delikátní...

Pečená jehněčí kýta s ančovičkami, pomerančem rozmarýnem

Ančovičky dodají masu pikantnost, kterou ještě zdůrazní vůně pomerančů a rozmarýnu. Pomeranče klidně přidejte i do...

Pečený hovězí roštěnec se sladkými cibulkami a pečeným česnekem

Klidně upečte větší kus – sendvič se studenými plátky pečeného hovězího je labužnická záležitost

Brambory pečené v husím sádle

Perfektní pečené brambory

Pečené vepřové kotlety s knedlíčky z manga, zázvoru a vlašských

Pečeni, kterou jsme použili my, získáte při zabijačce. Pokud jste odkázáni pouze na nabídku řeznictví, sáhněte po...

Pomalu pečené kuře s jednoduchým pikantním kuskusem

Pokud se vám kuře při pečení často vysuší, zkuste tenhle recept. Pomalé pečení zajistí, že bude celá pečeně (včetně...

Pečený losos s žampiony a estragonem

Ze žampionů a estragonu vznikne kůrčička, která rybě dodá intenzivní chuť

Těstoviny s šalotkami, řepou a květákem

Snadné jídlo, které zvládnete i po práci, a vtipný způsob, jak zpracovat jakoukoli sezonní zeleninu

Rajčata ve vodce

Tohle je recept z rodu odvážných. Jeho autor si přes své mládí prošel už leckterou restaurací ve světových metropolích...

Nakládané okurky

Nakládané okurky jsou prostě českým národním dědictvím. Na věci nic nemění, že je najdete třeba v Bulharsku nebo...

Kořeněný jablkový rosol

Klidně můžete použít spadaná nebo poškozená jablka – surovinu, která není úplně prvotřídní, tak špičkově...

Meruňková zavařenina podle babičky

Meruňkovice podpoří skvělou chuť ovoce, ale také napomůže konzervaci, protože alkohol zabrání kvašení.

Indiánské kuře

Toto jídlo podle starého mexického receptu děti milují! Je nasládlé a velmi příjemně voní po zkaramelizované čokoládě a...

Mléčná rýže s čerstvým ovocem

Pokud touhle pochoutkou pohostíte partu malých kamarádů, rovnou si dopředu nakopírujte recept pro ostatní maminky –...

Masové koule na grilu

Všechny děti zbožňují špízy. Obzvlášť když se v nich objeví jednoznačný hit všech školáků i předškoláků – třešňová...

Pečený losos v sezamu

Lilkový kaviár baba ghannouj z kuchyně Středního východu podávám v Mozaice často už kvůli milému překladu – znamená to...

Rukolové závitky

Jednoduchá, ale efektní lahůdka, v níž se předvede hned několik chutí a konzistencí – chuťově výrazná šunka je vláčná,...

Zmrzlina s melounem a likérem

Samozřejmě můžete použít aromatické žluté a oranžové cukrové melouny. Sambuca voní po lékořici, ale klidně zkuste třeba...

Kuskus se sušenými rajčaty

Díky praktickým rychlovarným verzím nebudete mít s kuskusem skoro žádnou práci. Jeho jemná chuť si přímo říká o výrazné...

Karamelový větrník

Vláčný korpus, nadýchaná karamelová šlehačka a lesklá poleva – podle toho všeho se pozná pravý, nešizený větrník. Čím...

Ravioly plněné sýrem Castelmagno podávané s chřestem a rajčatovou omáčkou

Malé taštičky ravioly jsou jako kamínky do mozaiky klasické italské kuchyně. Každá rodina má vlastní zaručený recept na...

Tažený jablečný štrúdl

K posezení u kávy nebo čaje si upečte pravý tažený jablečný štrúdl.

Slaný chlebíček

Při pečení zužitkujete leccos, co vám zbylo v lednici. Hostům, kteří tento chlebíček stoprocentně korunují na krále...

Sladký chlebíček

Hned při prvním řezu se objeví lákavé kousky ovoce. Tenhle báječný zákusek působí naprosto profesionálně, a přitom ho...

Červené kari s kachními prsíčky

Tahle lahůdka patří k ‚nejběžnějším‘ specialitám thajské kuchyně. Samotná kachní prsíčka se už stále častěji objevují v...

Indické květákové kari (žluté) s hráškem

Náš oblíbený květák určitě ocení výlet do jiných krajů. Jídlo je lehké a krásně barevné. Ideálním doplňkem je bílý...

Zelené thajské kari s vepřovým masem a lilky

Jemněji kořeněná variace na thajskou kuchyni se zelenou kari pastou počítá i s dalšími typickými přísadami: kokosovým...

Slané pečivo z křehkého těsta

„K přípravě lodiček, košíčků a slaného pečiva,“ upřesňuje autor využití tohoto jednoduchého vláčného těsta

Ruský sýr

Lahodnou tvarohovou pomazánku můžete dát do plátěného sáčku mezi dvě prkénka, zatížit ji, nechat vykapat a uzrát. Za...

Rajská jablka plněná

Klasika studených mís se zajímavou náplní, kterou Vilém Vrabec pojmenoval jako ‚námořnickou‘

Šunkový aspik

Aspik neboli rosol je pro studenou mísu základní uměleckou pomůckou
reklama

Přidat komentář