Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2008/11

Recepty z vydání

Žloutkové košíčky

Naše věrná čtenářka Irena Smolíková z Prahy se už jako dítě zamilovala do cizokrajné sladkosti a stýskalo se jí po ní...

Aromatické kuřecí kari

Rychlá a vydatná večeře, která zahřeje.

Losos s brokolicí a bramborami

Rychlá a zdravá večeře.

Švýcarský sýrový řízek

Zabalte řízek do voňavého kabátku z kvalitního sýru.

Dýňová polévka s majoránkou

Užijte si skvělou a plnou chuť dýní!

Kuřecí paličky s dýňovou kaší

Kaše nemusí být jen z brambor. Zkuste tu naší - s dýní, bude to příjemná a hlavně chutná změna! V kombinaci s kuřecími...

Dýňové rizoto

Dýňová variace na italské rizoto vám nabídne neuvěřitelně sametovou chuť. Výraznější parmazán zjemní mascarpone a chuť...

Čokoládovo-dýňové kousky

Dýně se hodí do slaných jídel i do koláčů a čokoláda jí moc sluší. Přesvědčte se sami!

Sicilská dýně

Sicilská dýně vás vůní i chutí dostane ke slunci a moři. A navíc ji připravíte během chvilky!

Ostré špagety s dýní a pancettou

Špagety, kterými každého dostanete. Dětem uberte množství chilli, sobě jej klidně můžete trochu přidat.

Dýňové pyré

Koupili jste velkou dýni a nevíte co s ní? Zavřete ji do skleničky, nebo rovnou do mrazáku.

Sladkoostrá dýňová semínka

Zdravý zob k televizi i skvělý dárek přo přátele.

Harissové kuře s bulgurem

Rychlá a vydatná večeře

Vídeňské houskové knedlíky

Fantasticky nadýchané knedlíky skvělé ke guláši , ke kachně , nebo třeba k uzenému a nějaké skvělé omáčce .

Knedlíky z polenty

Zkuste ukoulet knedlíky jinak – z kukuřičné mouky.

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky nemusíte vařit jen s ovocem. Stačí jen udělat menší koule a dát si je můžete klidně s jemnou...

Karlovarské knedlíky

Knedlíky, k nedělnímu obědu jako stvořené. Touto přílohou ohromíte i tchyni.

Žitné noky

S křupavou kůrčičkou

Pomerančový džem

Pomerančová marmeláda nemusí být nahořklá! Pokud z kůry dokonale odstraníte bílou, hořkou část, získáte dobrotu, jakou...

Chléb ciabatta

Připravte si z domácí pekárny voňavý chléb. Nikdy nebudete mít dost.

Obláčkový čokoládový dort

Tomuto dortu se při pečení musíte trochu věnovat a na použité čokoládě je lepší nešetřit. Ale pokud si i s jeho...

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

Nadýchané pusinky s hříšnou čokoládou si oblíbíte díky jejich lískovoořechové čepici.

Mayská horká čokoláda

Kdo by nechtěl ochutnat sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou ve filmu Čokoláda vařila Juliette Binoche? Po...

Čokoládový perník

Zázvor a melasa v našem perníku jsou prostě božské!

Francouzské tousty plněné čokoládou

Užijte si lehce dekadentní snídani s čokoládovými tousty

Čokoládový cheesecake

Nejčokoládovější cheesecake láká čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete,...

Čokoládovo-višňový pohár

Teď je ta správná příležitost využít kredencových zásob kompotů. Navíc čokoláda, zmrzlina a muffiny jako tři nejlepší...

Čokoládový rýžový pudink

Ačkoliv vám v receptu radíme nechat čokoládovou rýži důkladně vychladnout, chutnat vám bude i horká, právě vytažená z...

Koňaková pěna

Řešit kalorie nemá smysl. Myslete jen na to absolutní blaho, které vám tato smetanovo-čokoládová lahoda způsobí.

Čokoládovo-karamelové košíčky

Crème fraîche je něco mezi klasickou zakysanou smetanou a šlehačkou. Výhodou je nízký podíl laktózy, který vám...

Banány v županu

Banány v borůvkovém županu jsou tak dobré, že jen s vypětím všech sil udržíte děti, aby je nejedly hned horké. Můžete...

Banánová zmrzlina

Skvělá zmrzlina i bez speciálního přístroje. Podobně můžete zamrazit i jiné měkké, vyzrálé ovoce.

Bagel s medovou lučinou

Věřte banánům i jako malé svačince – obsahují hodně vlákniny, draslíku a vitaminů C a A...

Banány v pařížském krému

Čokoládová pěna je dokonalá sama o sobě, v kombinaci s banány vznikne efektní dezert.

Banánový perník

Díky receptu zužitkujete i měkčí a zahnědlé plody.

Banánové muffiny

Spousta dobrot v jednom malém košíčku

Celozrnné rohlíky

Dokřupava upečená snídaně

Kynuté vdolky

Smažená dobrota téměř bez práce

Základní omáčka k masu

Základní recept doplňte červeným vínem, křenem, hořčicí nebo povidly, a získáte pokaždé jiný omáčkový doprovod k...

Švestková omáčka

Dejte si ji k uzenému kuřeti, uzenému vepřovému masu či jazyku, pečené zvěřině nebo jehněčímu.

Omáčka s červeným vínem

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo klobáskám.

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Podávejte k hovězímu, jehněčímu nebo ke klobáskám.

Omáčka s hořčicí a brandy

Podávejte ke kuřecímu, krůtímu nebo vepřovému.

Pickles

Krátce kvašená zelenina je plná vitaminů.

Bramborová kaše

Lahodně krémová s porcí strouhaného parmazánu

Bramborová kaše s olivami a fetou

Krásně krémová s přísadami ze slunného Řecka

Bylinková bramborová kaše

Nejlépe chutná na jaře, kdy jsou bylinky čerstvé, svěží a voňavé.

Celerovo-bramborová kaše

Celer dodá bramborové kaši skvělou chuť a lehce oříškový nádech. Svoji fintu však raději hostům neprozrazujte.

Bramborová kaše s chilli a česnekem

I bramborová kaše může mít pořádný říz.

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Kombinace krémové bramborové kaše a řízné hořčice je prostě geniální!

Krémová kaše z batátů s balzamikem

Výživné sladké brambory zpestří váš přílohový repertoár.

Mrkvovo-dýňová kaše

Přílohovou kaši můžete udělat i z jiné zeleniny než brambor. Dýně a mrkev se skvěle doplňují.

Bramborová kaše s hráškem a sýrem

Zelené kuličky hrášku hezky oživí vzhled i strukturu kaše.

Vegetariánský burger s pickles

Do každého burgeru patří něco křupavého. Kvašená zelenina tuto roli zvládne bezchybně.

Zapečená dýně s jáhlami a s kysanou zeleninou

Stejným způsobem můžete místo dýně zapéct i brambory.

Kuře na tymiánu a česneku

Recept si zaslouží co možná nejkvalitnější maso – zkuste si pro tentokrát připlatit a kupte biokuře.

Rostbíf na hořčičném semínku

Když necháte maso po upečení chvíli odpočinout, bude šťavnatější.

Krkovička na asijský způsob

Česká krkovička plus asijské koření rovná se dokonalá dobrota.

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Jehněčí plecko je klihovité, a díky tomu nebude nikdy suché. Když ho upečete s kostí, vynikne jeho lahodná chuť.

Žebírka na rybízu

Kupte kilo žebírek, spoustu česneku, rybízovou marmeládu a samozřejmě pozvěte kamarády. Nejdřív je omámí překrásná vůně...

Bůček pečený na šalvěji

Bůček patří k levnějším masům, přitom s ním uděláte spoustu parády.

Zelíčka na česneku a vinném octu

Skvěle ochucená příloha k masu

Cibule pečená v soli

Dlouhým pečením cibule krásně zezlátne.

Nasucho pečené papriky

Vcelku podávejte papriky jako přílohu k masu, nasekané jsou skvělé jako dip k bílému pečivu.

Brambora ve slupce se šalvějí

Křupavá slupka, vláčný vnitřek

Květáková polévka s pečeným česnekem

Česnek pečením zesládne a v jemné polévce nepůsobí rušivě.

Nádivka z vinné klobásy a šalvěje

Nádivku podávejte k pečené krůtě, uplatní se však i jako samostatný chod s vařenými bramborami.

Krůta s bylinkami, pečenými bramborami a brusinkovou omáčkou

Tradiční americká večeře na Den díkůvzdání

Krémový špenát

Dokonalá příloha k drůbeži i pečenému masu

Dort kolibřík

Dort pojmenovaný po nejmenším ptáčkovi nemá s jeho velikostí nic společného – kolibřík miluje ‚sladkosti...

Hříšně temný minidortík

Když jste doma nebo v práci v jednom kole, přiblíží se chvíle, kdy potřebujete vzpruhu. Co kdybyste si k obligátní kávě...

Malinový dortík

Krémy můžete volně střídat, i různě ochucovat. Třeba na malinovém cupcaku se bude báječně vyjímat krém ochucený...

Jablečný dortík

Až budete mít napečeno, už vám nic nebude bránit v realizaci chvályhodného zámořského zvyku vetknout do dortíku malou...

Pomerančovo-čokoládový dortík

Individuální dezerty u nás nemají velkou tradici, jsme si však jisti, že kombinaci tmavého minidortíku a bělostné...

Růžový dortík

Nevíme, jak se to jeví vám, ale oproti americké tradici jsme se při zdobení velmi mírnili – růžová cukrová kytička je...

Rudý samet z Magnolia Bakery

Recept na dortík Rudý samet pochází z newyorské Magnolia Bakery. Na cupcakes se tu specializují a závislá je na nich i...

Fazolová polévka

Zářivá barva horké fazolové polévky nejdřív potěší oko. Pak si lžící naberete od okraje a v ústech se vám rozlije...

Přidat komentář