Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2009/3

Recepty z vydání

Pikantní špagety s houbami

Řapíkatý celer s petrželkou jemně podtrhují chuťrajčat a chilli. Báječné vegetariánské jídlo.

Ryba v páře s kapustou

Rychlá a výborná večeře, vhodná zejména pro ty, kteří si hlídají váhu.

Falafelové burgery

Burgery z cizrny, česneku a bylinek. Podávejte s opečenou pitou a rajčatovou omáčkou.

Obalované kapustičky

Recept od čtenáře Apetitu pana Ondřeje Fialy. Jídlo náročnější na přípravu, ale rozhodně stojí za to. Kapustičky s...

Kuře s fazolemi

Fazolky a víno kuře krásně doplní. Podávejte třeba s rýží.

Vejce & brambory

Opravdu rychlá večeře. Podávejte se salátem nebo opečenými rajčaty.

Italské ossobuco - základní recept

Tradiční italská pochoutka – v překladu ‚kost s dírou‘- se připravuje z telecí kližky s morkovou...

Masové taštičky

Jedna z variací, kde využít zmraženého ossobuca. Zabalte ho do křehkého těsta.

Pappardelle s telecím ragú

Klasická italská kombinace těstovin a skvělého ossobuca nezklame.

Rajčatová polévka s telecím a gremolatou

Masový vývar, ossobuco společně vytvoří báječnou chuť polévky. Posypejte voňavou směsí z petrželky, citronové kůry a...

Kuře s bylinkovými knedlíčky

Během pečení se v hrnci propojí chutě slaniny, cibule, hub a vína a z obyčejného kuřete se stane dokonalý pokrm...

Kořeněná mrkev po marocku

Přloha plná vitaminů. Okořeňte mrkev koriandrem a harissou.

Celerový salát Coleslaw

Zajímavá varianta oblíbeného salátu. Výborný jako příloha k masu nebo bagetce se šunkou.

Zapečené brambory s dijonskou hořčicí

Dijonská hořčice a kombinace bylin a ochucovadel dají zapečeným bramborám skvělou chuť. Na salám nebo slaninu, které si...

Zeleninové kari

V tomhle kari hraje prim zelenina. Věnujte proto jejímu nákupu velkou pozornost a snažte se ji získat od spolehlivého...

Čočka s meruňkovým džemem

Vegetariánská lahůdka šéfkuchaře Marka Mráze. Největší výhodou tohoto receptu je, že se nemusíte zdržovat namáčením...

Polentové noky

Polenta by vám neměla doma chybět. Dají se z ní vykouzlit bezvadné věci. Může nahradit třeba knedlíky, noky nebo...

Základní pošírovaná kuřecí prsa

Pošírované kuře je lehké, šťavnaté a křehké. Využijete ho do těstovin, salátu i jako samostatné hlavní jídlo.

Croissant s kuřecím salátem

Chutná odpolední svačinka nebo rychlá večeře. Salát, hroznové víno, celer, sýr, oříšky. Croissant můžete opéct.

Salát s kuřetem a cizrnou

Pošírované kuře zkuste přidat do salátu s cizrnou, cibulkou a rajčaty. Vše krásně doplní máta, bazalka a pikantní...

Thajský salát s kuřetem a nudlemi

Asijská lahůdka. Skleněné nudle, kuřecí pošírovaná prsíčka, kešu oříšky, spousta bylinek a zeleniny.

Kuře s těstovinovou rýží, kukuřicí a fetou

Svěží a barevná kukuřičná směs s těstovinovou rýží, s citronovou šťávou a bylinkami.

Pečená brambora

Základní recept na pečenou bramboru, kterou můžete dochutit spoustou zajímavých náplní.

Plněné pečené brambory s pancettou a hráškem

Pečená brambora inspirovaná italskou kuchyní. Zkuste přidat hrášek, pancettu a mátu.

Plněné pečené brambory s mátovým jogurtem

Tentokrát si pečenou bramboru dochuťte po řeckém způsobu. Stačí hustý lahodný jogurt, mátové lístky a koření.

Plněné pečené brambory s fazolemi a sýrem

Vegetariánská večeře, která zachutná všem. Brambory s fazolemi v rajčatové omáčce, posypané mozzarellou, ochucené...

Plněné pečené brambory s avokádem a ricottou

Vegetariánská a pikantní pochoutka. Pečené brambory, provoněné tymiánem a zjemněné ricottou.

Plněné pečené brambory s rajčaty & krevetami

Krevety, bazalka, chilli, česnek a báječné pečené brambory. Vše zjemní zakysaná smetana.

Plněné pečené brambory s chilli a sýrem brie

Opravdu pikantní záležitost. Pečené brambory, sýr s plísní, chilli omáčka a chilli papričky.

Plněné pečené brambory se slaninou a kukuřicí

Pečená brambora inspirovaná mexickou kuchyní. Šťavnatá slanina, jarní cibulka, kukuřice se smetanovou omáčkou.

Plněné pečené brambory s houbami & fetou

Další varianta na úpravu pečené brambory. Lehce osmahněte žampiony, přidejte jarní cibulku a na závěr ozdobte sýrem...

Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami

Vegetariánská a bylinkami doslova napěchovaná pečená brambora.

Plněné pečené brambory s chilli con carne

Pro milovníky pikantních chutí. Roštěnky, chilli, fazolky, spousta bylinek a lahodné pečené brambory.

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

Milujete těstoviny? Udělejte si je s originální omáčkou ze smetany, pepře, parmazánu a citronové kůry. Ozdobte kapary.

Pepřové máslo

Udělejte si vlastní kořeněné máslo s pepřem, parmazánem a limetkovou šťávou. Výborné jako předkrm s chlebem nebo se...

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Pečené jehněčí s jarní cibulkou, česnekem a cuketou. Chuť dolaďuje sladký javorový sirup.

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Roštěnky silně posypané pepřem s lahodnou štávou a dozlatova opečené bramborové placičky.

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Neotřelá kombinace chutí, kterou si zamilujete.

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Tuňákové steaky se žloutkovou omáčkou a citronovou šťávou.

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Roláda z vepřové plece s výraznou vůní šalvěje a smetanovou omáčkou. Podávejte s bramborovou kaší nebo bramborami.

Tyrolský eintopf

Tradiční pokrm horalů. Sytá pochoutka z jednoho hrnce.

Tartiflette

Udělejte si francouzskou zapečenou pochotku z brambor, kysané smetany, cibule a sýrz s červenou plísní.

Špekové knedlíky

Knedlíky s voňavým bůčkem podávejte s osmaženou cibulkou a kysaným zelím.

Císařský trhanec

Rakouská sladká klasika. Do lívancového těsta nasypejte rozinky naložené v rumu a podávejte s horkou hustou zavařeninou.

Játrové knedlíčky

Opravdová klasika české kuchyně, kterou ocení každý.

Svítek

Neprávem pozapomenutá zavářka do polévek. Oprašte tradici a překvapte strávníky.

Domácí nudle

Udělejte si vlastní nudle do polévky. Jednoduchý návod.

Jogurtový cheesecake

Připravte si na neděli skvělý dezert z řeckého jogurtu.

Pečené ovoce v jogurtu

Pokud máte rádi med, řecký jogurt a ovoce, zkuste tento dezert. Rychlá a snadná příprava.

Čokoládové bábovičky

Pokud si chcete dopřát čokoládovou pochoutku, zkuste bábovičky s likérem z mandlí.

Nízkotučné tiramisu

Oblíbený dezert. Tentokrát ale v odlehčené variantě. Dopřát si tak mohou i ti, co dbají o linii.

Jogurtová panna cotta s růžovým sirupem

Řecký jogurt, růžový sirup, vanilka a smetana. Zkuste snadný dezert s báječnou chutí.

Špecle

Připravte si klasiku z hladké mouky, cibule, aromatického sýra, pepře a sušené slaniny.

Jehněčí polévka s kuskusem

Rychlá polévka ze zajímavých surovin. Jehněčí, koriandr, kuskus, špenát a sypaný sýr feta. Překvapte své blízké.

Česnekovo-šafránová polévka

Výrazná chuť česneku, sherry, na zjemnění smetana a jako třešnička na dortu špetka šafránu.

Mrkvová polévka s koriandrem

Mrkev, brambora, šťáva a kůra z pomeranče a koriandr. Zajímavá kombinace chutí, rychlá příprava.

Salsa jako polévka

Pikantní pochoutka z rajčat, dochucená česnekem, koriandrem a šťávou z limety. Podávejte s tortillovými lupínky.

Středomořská rybí polévka

Cuketa, fenykl, lahodný vývar a k tomu ryba. Polévku můžete ozdobit chilli pastou smíchanou se zakysanou smetanou

Brokolicová polévka

Opravdu rychlá polévka, která však nic neztrácí na výborné chuti. Ozdobte uzeným lososem a smetanou. Úspěch zaručen.

Květáková polévka s knedlíčky

Hustá, zeleninová a krémová. Přidejte knedlíčky s pažitkou a máte báječnou polévku, kterou všichni ocení.

Milionová polévka

Výborná zeleninová polévka, super rychlá večeře, kterou zvládne každý.

Lososová krémová polévka

Jemná krémová polévka s lososem, pórkem a bramborem.

Cizrnová polévka

Zajímavá a rychlá polévka. Zkuste cizrnu, kapustu a paprikový salám.

Blesková minestrone

Polévku na talíři ozdobte bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

Pórková polévka

Rozmixovaná zelenina polévku zdravě zahustí.

Tomatová polévka s pestem

Bazalkové pesto si můžete podle našeho receptu připravit domácí. Žádné kupované se mu nevyrovná.

Kuřecí polévka s mrkví

První chod víkendové hostiny

Kokosová nudlová polévka

Chilli papričky se nebojte, kokosové mléko její palčivost zjemní.

Kuřecí polévka s těstovinovou rýží

S poctivým vývarem bude tato polévka dokonalá. Bylinky obměňujte podle své chuti.

Celerová polévka s čedarem

Šalvěj a citron se zemitým celerem skvěle ladí.

Krémová česnečka

Delikatesní obměna klasické česnekové polévky

Asijská kukuřičná polévka

Příjemně pikantní. Místo krevet můžete do polévky přidat dva filety z tresky nebo jiné bělomasé ryby nakrájené na...

Kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Do polévky se nejlépe hodí chuťově výraznější houby, například asijská shitaké.

Hrášková polévka s bazalkou

Podobně můžete krém připravit i z cukety.

Cuketová polévka se slaninou

Podávejte s opečeným toustem.

Polévka s uzeným pstruhem

V polévce se bude hezky vyjímat i uzená makrela.

Žampionový krém

Několik rozčtvrcených žampionů můžete opéct zvlášť na pánvi s kouskem másla a polévku jimi ozdobit.

Zuppa pavese

Silný hovězí vývar je základ. Připravte si domácí z hovězí oháňky.

Rychlý boršč

Zrychlená bezmasá varianta ruské klasiky

Provensálská polévka

Kuchyně slunné Provence je proslulá skvělými zeleninovými jídly. Tuto polévku si jistě doma uvaříte opakovaně.

Dýňová polévka s jablky

Lahodná kombinace podzimní zeleniny a ovoce

Bramboračka

Voňavá a hustá, se zimní zeleninou

Brynzová polévka

Pikantní polévku brynza zjemní.

Fazolová polévka s avokádem

Teplá polévka se studenou salsou

Avgolemono

Středomořská polévka

Fazolová polévka s těstovinami

Luštěniny jsou zdravé, hřejivé a levné. Tato polévka vás nabije energií.

Nudlová polévka s krevetami

Aromatická asijská nudlovka. Na talíři ji skvěle dochutí pár kapek čerstvé limetové šťávy a nasekaný koriandr.

Balkánská polévka se zeleninou

Polévková obměna oblíbeného salátu

Polévka s batáty a kozím sýrem

Sladké brambory v chutné úpravě

Přidat komentář