Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Apetit 2010/1

2010/1

David Růža vás naučí suši
Silvestr podle redaktorek
7 druhů cukroví bez trouby

Upoutávky z Apetitu

Mistrovské suši

Mistrovské suši

Češi prý mají nejraději maki suši. O tom, že suši nemusí být ani trochu nudné a vyrovná se ostatním druhům, vás přesvědčí šéfkuchař restaurace Sushi Point David Růža.
Opilé dezerty

Opilé dezerty

Zbyla vám nedopitá láhev whisky, brandy nebo portského? Šup s nimi do moučníků, budou přímo božské!
Cukroví, které se nepeče

Cukroví, které se nepeče

Tuhle přehlídku sedmi druhů si zamilujete. Vaše trouba může v klidu odpočívat, protože tyhle recepty ji zkrátka nepotřebují.

Recepty z vydání

Vosí hnízda s čokoládou

Vosí hnízda v čokoládovém provedení vás zahřejí na duši i na jazyku.

Plněné oplatky

Jen pět surovin a třicet minut vám stačí na toto nepečené cukroví. Oplatky plněné karamelem jsou prostě báječné ve...

Čokoládová tlačenka

Oblíbené nepečené cukroví svojí černobílou mozaikou zdobí nejeden vánoční stůl.

Doutníčky

Do hmoty na doutníčky můžete přidat také nasekané mandle. Citronovou šťávu pak nahraďte trochou rumu. Cukroví bude...

Jedlé kaštany

Na trzích si kupte pečené kaštany a doma podávejte toto nepečené cukroví polévané čokoládou.

Krůtí řízečky

Drůbeží medailonky v tymiánovém těstíčku jsou skvělé jen tak samotné jako chuťovka na mejdan. Uvařte k nim hedvábnou...

Guláš v dalamánku

Pěkně pikantní překvapení vaše přátele nadchne a zpestří každou oslavu.

Kuřecí špízy se salsou

Jednoduché špízy ve sladkokyselé asijské omáčce rozproudí každou party

Zelenina z plechu

Krásně barevná příloha k pečenému masu

Zázvorová šunka s kumquaty

Nechte hosty, ať si sami ukrajují plátky šunky podle své chuti.

Falafelové míčky

Vegetariánskou chuťovku z Blízkého východu podávejte spolu s jogurtovým nebo chilli dipem k namáčení.

Carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha

Prostá úprava co nejlepších surovin - tak by se dal charakterizovat přístup nekompromisního šéfkuchaře Pohlreicha...

Lososový tatarák

Svěží chuťovka z čerstvého rybího masa

Marinovaná feta s pečenou paprikou

V zimě upečte papriku v troubě, v létě na grilu - pokaždé svým hostům nabídnete skvělou party chuťovku.

Krevetové pohárky s avokádem

Báječné mořské plody s krémovou smetanovou peřinkou

Bloody mary

Snídaně barmanů

Okurkové martini

Výrazné a osvěžující

Basket shot

Italský anýzový likér Sambuca jemně voní po bylinkách. Naproti tomu stroh je silný rakouský destilát s rumovým aroma,...

Vodka paralyzer

Neotřelá kombinace krémové smetany a kávového likéru s coca-colou

TGV

Křišťálový drink

Šampaňská lázeň

Šampaňské k oslavám prostě patří. Nebojte se ho doplnit o ovocné tóny a umíchejte si skvělý drink.

Novoroční čočka na kyselo

Na Nový rok obědvejte čočku - nosí peníze!

Čočkové karbanátky s jogurtovou omáčkou

I bez masa si můžete dopřát skvělý karbanátek v housce. Na fastfood si ani nevzpomenete!

Čočkový salát s paprikou a arašídy

Hotový salát posypte nahrubo nasekanou petrželovou natí.

Čočková polévka

Hřejivá zimní polévka z čočky, která podle novoroční pověry nosí peníze.

Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou

Dopřejte hruškám opojnou lázeň z aromatického portského vína

Čokoládový dort se švestkami a armagnacem

Nalaďte se na veselou notu s pořádně opilým dezertem.

Karamelové banány

Sladké banány podávejte jen tak samotné v rumové omáčce, nebo je nakrájejte na plátky a přidejte do zmrzlinového poháru.

Zimní zabaglione

Zbyla vám nedopitá láhev marsaly nebo sladkého sherry? Šup s ní do moučníku, bude přímo božský!

Datlový piškot s whisky omáčkou

Piškot nasáklý karamelovým sirupem s příchutí whisky je tak lahodný, že se na něm stanete závislými. Výborně chutná se...

Čokoládovo-kávové šálky

Lahodně opilá čokoláda

Rustikální bageta s rostbífem a křenem

Využijte zbytky od honosného nedělního oběda stejně jako Britové a naplňte křupavou bagetu plátky šťavnatého rostbífu.

Rostbíf s bramborovým salátem

Rostbífu to nejvíce sluší s bramborami ve všech podobách. My vám k němu servírujeme bramborový salát s celerem a...

Rostbíf s pečenou paprikou a rýží

Šťavnaté hovězí se zeleninou hraje všemi barvami

Rostbíf na česneku

Dokonalý rostbíf připravíte jen z dokonale odleželého masa. Jeho chuť pak bude nezapomenutelná!

Ďábelské topinky

Na horách vám vyhládne - nebojte se použít hotovou kupovanou omáčku, večeřet budete během chvilky.

Vyprošťovací zelňačka

Zelňačka je nejlepší druhý či třetí den, takže ji můžete připravit večer předem, třeba za vydatného popíjení grogu...

Mexický hrnec

Pikantní mexický hrnec můžete udělat i hustší jako rizoto. Stačí, když do masového základu přidáte jen málo vody.

Thajské krevetové špízy

Šťavnaté krevety podávejte s opečenými bagetkami

Zmrzlina s horkými malinami

Horká láska - evergreen mezi zmrzlinovými poháry. My jsme malinovou omáčku doladili višňovou griotkou.

Fazolové pirohy

Vařte chytře - polovinu připravené náplně můžete podávat nejprve třeba s kuskusem, těstovinami, polentou nebo quinoou a...

Čínská pánev s ředkvičkami

Skvěle ochucené maso se zeleninou a lahodná rýže

Dušené krůtí maso se zeleninou

Pomalým dušením získáte měkoučké maso se zeleninou a báječnou šťávu, kterou můžete vyjídat třeba chlebem.

Mexické placky s vepřovým masem

Na obložení tortill se hodí prakticky jakékoli pečené maso zbylé od svátečního stolu. Pokud žádné takové nemáte, opečte...

Skořicový dort s krémem a ořechy

Tenhle dort nebesky krásně voní a ozdobí každý sváteční stůl.

Dětský punč

Až vám budou děti závidět svařené víno, připravte si s nimi voňavý punč. A nemyslete si, že vaření baví jen holky!

Mandarinkové campari

Campari se šampaňským je působivý začátek romantické večeře.

Hermelínové tousty s brusinkami

Ozdobte tousty s rozpečeným hermelínem brusinkami!

Krémová vejce s opečenou slaninou

Krémová vejce budou dokonalá z domácích nebo biovajíček. V kombinaci s křupavou slaninou se jim nedá odolat.

Opečená vánočka

Geniální způsob, jak využít vánočku, která vám zbyla z předchozích dnů.

Müsli s pomerančem, borůvkami a kokosem

Patří k vašemu ránu krabice s ovesnými vločkami, kukuřičnými lupínky a sušeným ovocem? Namíchejte si své vlastní müsli...

Božský věnec s brusinkami

Snídejte hravě - těsto s náplní si připravte s předstihem a ráno ho jen upečte.

Burizonové hrudky

Blesková dobrota z malého množtví ingrediencí zabaví hlavně děti. Obalte si ruce v cukru a tvarujte kuličky.

Čokoládovo-ořechová kolečka

Pistácie snižují množství cholesterolu v krvi a zvyšují obranyschopnost, arašídy zase dokáží chránit před zubním kazem...

Přidat komentář