Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2010/4

Žloutkové věnečky Kateřiny Fornůskové
 
Snídaně, která pány dokonale připraví na pomlázku.
 
Velikonoce ve světě

Upoutávky z Apetitu

Šťavnatá jarní kuřátka

Pečené kuře je nejoblíbenější české jídlo. Našli jsme pro vás čtyři nejlepší recepty.

Žloutkové věnečky

Šéfcukrářka restaurace Café Imperial vás naučí božské věnečky odlehčené šlehačkou a plněné čerstvými jahodami.

Velikonoční dezerty ze světa

Proleťte se s námi po Evropě! Tady jsou nejlepší velikonoční sladkosti.

Recepty z vydání

Citronový beránek – mazlík

Velikonoce bez beránka si lze těžko představit. Co zkusit tentokrát variantu ze špaldové mouky a vonící po citronu?

Žloutkové věnečky s jahodami

Žloutkové věnečky prostě musíte umět. Zapomeňte ale na ty malé z cukrárny plněné krémem z pudinku. Naučte se pravé...

Dýňový koláč

Sladká pochoutka z netradiční suroviny. Nebojte se dýně, je výborná.

Huevos rancheros

Vydatná snídaně, jak ji rádi v Mexiku

Chlapská frittata

Italská klasika v pořádně výživném pánském provedení!

Uzená krkovička na cibulce

Krkovička skvělé ladí s křenovým dipem. Jen pozor na čerstvý křen - může být velmi ostrý, přidávejte ho proto postupně...

Velikonoční ptáčci

Pusťte děti do kuchyně! Ptáčci jsou tradiční křesťanský motiv, který se objevoval vždy v době Vánoc a Velikonoc –...

Placák se šalotkami a kozím sýrem

Náplň ve francouzském stylu vás nadchne!

Chléb placák

Ještě teplý a s křupavými krystalky soli na povrchu - takhle si nejjednodušší chléb placák vychutnáte nejvíc.

Plochý chléb s česnekem a rozmarýnem

Tenhle placatý chléb vám nejspíš připomene turecký chléb z některé našich pekáren. Rozmarýn, česnek a parmazán jsou...

Bulky s fenyklem a koriandrem

Nejlepší jsou hned po upečení

Kůzlečí řízky s dipem

Kůzlečí řízky považovaly naše babičky za sváteční jídlo hodné neděle. Udělejte to stejně jako ony a servírujte řízky ve...

Nadívané jehněčí kotletky

Jehněčí kotletky získají díky bylinkovému máslu a sušené šunce mnohem šťavnatější chuť. A už ani nepotřebují přílohu,...

Cibulačka

Cibule v polévce vás dokonale zahřeje a zasytí.

Rebarborové koláčky

Tuhle rebarborovou lahůdku je nejlepší podávat s kopečkem zakysané smetany.

Kuře pěti vůní

Pikantní kuře s asijským kořením chutná báječně. A ještě o úroveň výš ho vyzdvihne kaše ze sladkých brambor a křupavé...

Česnekové kuře s rozmarýnem a pancettou

Máslo s bylinkami zajistí, že jinak suché kuřecí maso bude šťavnaté a voňavé.

Kuřátka s jarními bylinkami

Kerblík, petrželka a bazalka spolu s mascarpone zajistí, že kuřátka budou krásně voňavá a nevysušená.

Jarní kuřátka plněná malinami

Maliny jako nádivka a rybízový džem v omáčce dodají masu lahodnou chuť.

Jarní salát

Zeleninový salát s teplými křepelčími vajíčky podávejte jako předkrm. Přidat k němu můžete rozpečenou bagetku.

Bílá polévka s vajíčkem

Křupavá slaninka a nakyslá smetanová chuť dělají z této polévky jarní stálici. Navíc je to elegantní řešení, jak utopit...

Jehněčí na víně

Pomalé pečení – na víně zvlášť – masu svědčí. Tohle jehněčí budete milovat.

Česnekové brambory

Brambory vařené a pečené ve vývaru mají znamenitou, těžko napodobitelnou chuť. A navíc se udělají skoro samy.

Kokosová kuřátka

Trocha kýče ještě nikoho nezabila. Kuřátka k Velikonocům patří, tak proč je neudělat sladká s krémem a pečeným kokosem?

Sladký charoset

Ochutnejte klasickou kombinaci jablek a skořice podtrženou červeným vínem.

Polévka s macesovými knedlíčky

Polévka s knedíčky z nekvašeného pečiva je typická pro židovský svátek pesach

Hovězí ptáčky

Místo párku naplňte maso hovězím salámem, a uvidíte ten rozdíl! Takto se ptáčky připravují v židovské kuchyni.

Macesy plněné špenátem a mletým masem

Ochutnejte jídlo typické pro židovský svátek nekvašených chlebů pesach. Až svátky skončí, dají se macesy v tomto...

Mandlový dort

Tradiční židovský dezert

Francouzský beránek s karamelizovanými jablky

Poctivý francouzský piškot s jablky

Kynutý beránek

Jestli nefandíte jehněčímu masu, upečte si jehně sladké!

Klasický mazanec

Upečte si voňavý a vláčný mazanec. Podle našeho receptu upečete rovnou dva bochánky. Jeden sníte určitě hned, o druhý...

Tsoureki

Načerveno obarvená vajíčka na řeckém velikonočním tsoureki symbolizují nový život . Na koho vyjde kousek s vejcem, toho...

Hot cross buns

Položte celý plech s těmito britskými křížovými bochánky doprostřed stolu, ať si každý vybere sám. Nejlepší jsou ještě...

Pascha

Spolu s kuličem je pascha tradičním ruským dezertem pravoslavných Velikonoc. Symbolizuje boží hrob. Po stranách by měl...

Tarta de Santiago

Tenhle lahodný španělský koláč se peče u příležitosti velikonoční pouti do Santiaga de Compostela. Po staletí má na...

Simnel dort s třešněmi

Anglosaský simnel se na Velikonoce připravoval už ve středověku. Název znamená ,připravený ze simily ‘, přičemž...

Mazurek krolewski

Polský velikonoční koláč s výrazným vzorem skvěle chutná a snadno ho připravíte. Má mnoho variant a my jsme pro vás...

Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami

Čím nižší nádivku uděláte, tím bude křupavější. Kopřivy lze nahradit petrželkou a přidat můžete i stopové množství...

Plněná kuřecí stehna

Masitá kuřecí stehna naplněná jarní nádivkou se okamžitě stanou hitem. Jsou šťavnatá a krásně voní.

Velikonoční dort

Veselý dort s barevnými zvířátky ozdobí nejen velikonoční stůl. Můžete ho upéct také pro ty, kteří své narozeniny slaví...

Makový jahelník

Recept pochází od soutěžících na webu Ministerstva zemědělství www.jime-bio.cz . Vybrala a vyzkoušela Hanka Zemanová.

Přidat komentář