Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/10

Česká klasika
Sladká jídla de luxe
Topinky 7x jinak
Poctivý hospodský guláš

Upoutávky z Apetitu

Česká klasika podle šéfkuchařů

Šéfkuchaři Tomáš Reisinger, Jaroslav Sapík a Karel Hynek vám dokážou, že česká kuchyně směle snese srovnání se světovou.

Hospodský guláš

Říká se, že na guláši si pochutnáte jen v hospodě. Přesvědčíme vás, že ho zvládnete uvařit i doma. Jen si na jeho přípravu udělejte dost času!

Sladká jídla de luxe

Sladké hlavní chody jsou pro naši kuchyni typické. Klasické recepty vyladil šéfkuchař Tomáš Reisinger tak, že na nich ujedete stejně jako jeho hosté v nejlepších restauracích.

Seriál o mase: Loupaná plec

Tahle část hovězího masa vám nesmí zůstat utajena! Nejlepší je na omáčky, a až zkusíte svíčkovou Václava Friče, zjistíte, že předčí i jiné, mnohem známější kusy.

Recepty z vydání

Makové pagáče

„Rada by som sa podelila o môj obľúbený recept na makové pagáče. Pekávala ich moja babka, ktorá bývala v...

Pečená krkovička s jeřabinovou šťávou

Jeřabiny mají měkkou konzistenci a příjemnou, i když lehce natrpklou chuť. Po kuchyňské úpravě jsou jedlé všechny druhy...

Svíčková se žemlovými knedlíky

Vylepšená klasika podle šéfkuchaře Václava Friče

Šťouchané brambory s klobáskami a okurkami

Něco víc než jen obyčejné šťouchané brambory! Tohle jídlo působí dojmem, že ho vymyslel slaměný vdovec, ale na skvělé...

Okurková salsa

Okurková salsa nastoupí tam, kde chcete předvést víc než jen položit sklenici s okurkami na stůl a zapíchnout do ní...

Šunkové hrnečky

Ochucené máslo se šunkou a kyselou okurkou v kompaktním balení. Když vyklopenou bábovičku doplníte pečivem, získáte...

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Zázvor dodá jinak mdlé kapustě pikantní říz.

Šunkofleky tak trochu po italsku

Česká klasika říznutá prvky italské kuchyně…...

Čočková polévka s kari

Pokud si libujete v pálivých jídlech, přidejte do polévky nasekanou chilli papričku.

Vdolečky s lískovou náplní

Sladký návrat do dětství...

Krupicová kaše se šafránem a černým bezem

Šafrán kaši krásně obarví a dodá jí jemnou exotickou příchuť.

Škubánky s mákem a rumovými švestkami

Prosté a geniální. Švestky plněné mandlí a vařené v rumu jsou třešničkou na dortu.

Tvarohové knedlíky s rynglí a brusinkami

Jemné tvarohové těsto plné šťavnatého ovoce ovoní při vaření rum a při podávání doplní sladká skořicová strouhanka...

Buchtičky s vinnou pěnou z vlašského ryzlinku

Vypečené buchtičky v nadýchané pěně.

Topinka s kapustou a čabajkou

Klobása s kapustou jde skvěle dohromady, tak ji ještě vylepšete topinkou. V naší redakci se tenhle recept stal...

Topinka s houbami a volským okem

I když víme, že topinky nejsou z oblasti light pokrmů, překvapivě velké množství receptů včetně tohoto je...

Topinka s pečeným česnekem

Pečený česnek má neodolatelnou nasládlou chuť, kterou skoro není potřeba ničím doplňovat, ale šťavnaté rajčátko a pár...

Topinka s pivním sýrem

Hospodská klasika dostane na topince nový rozměr – ne nadarmo jí někdo říká sýrový tatarák...

Topinka s míchanými vejci

I takhle může chutnat božská topinka.

Topinka s ďábelskou směsí

Vzpomínáte nostalgicky na ďábelskou pomazánku na topinky z konzervy? Tahle směs se jí po čertech podobá. Vyžaduje...

Topinka s tatarákem

Inspirovali jsme se tatarákem z restaurace Na Kopci, kde vaječný žloutek zastupuje majonéza. Bude vám chutnat!

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Pokud vám v polévce nevyhovuje chuť kyselého mléka, nahraďte ho sladkou smetanou na vaření.

Králičí stehna na paprice s máslovým knedlíkem

Klasika, kterou určitě znáte. V téhle podobě vás ale znovu překvapí a nadchne!

Švestkový koláč s makovou drobenkou

Do drobenky s mákem se zbláznili i ti, kteří měli pocit, že je na drobenkovém koláči nemůže nic překvapit.

Hovězí srdíčko na houbách a škvarkové brambory

Teplý předkrm můžete podávat i jako samostatné jídlo; v tom případě ale zdvojnásobte množství.

Králičí paštika se švestkovým přelivem

Švestkový přeliv dokonale doplní jemnou chuť masa.

Daňčí závitek po znojemsku

Chuť silné šťávy, která vznikne během pečení, nic nepřekoná. Bohužel něco takového nelze připravit za pět minut…...

Maminčiny buchty s povidly

Teplá pocukrovaná buchta a k tomu sklenice mléka – to je jako z pohádky o Honzovi!...

Hovězí consommé Sarah Bernhardt s nočky

Consommé (neboli silný vývar) je ochuceno výrazným pyré ze zeleniny a masa.

Konfitované kachní stehno s jablečným zelím a s perníkovými knedlíky

Kachní stehno pomalu pečené v sádle získá neskutečnou chuť a konzistenci. Jen ho musíte dát do trouby ráno, abyste ho v...

Vanilkový dort s malinovým krémem

Malinový krém v nadýchaném těstě je naprostá dokonalost, kterou budete chystat pro každou slavnostní příležitost.

Rizoto s medovou dýní

Nádech medu a zázvoru udělá z rizota opravdový hřejivý podzimní hit!

Pečená plněná dýně

Dokonalé na podzimní party

Přidat komentář