Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2012/2

Čokoláda
Domácí zabijačka
Vepřový bůček
Dokonalé palačinky

Upoutávky z Apetitu

Seriál o mase: Vepřový bůček

Odhoďte zábrany! Bůček je kousek masa, který umí opravdu potěšit. Chutnat bude i tomu, kdo se jinak ,tlustému‘ vyhýbá.

Čokoláda

Její spotřeba navzdory ekonomické krizi stoupá. Dejte si ji jen tak a pak v našich hříšně dobrých čokoládových receptech, a opustí vás všechny chmury a starosti!

Domácí zabijačka (klidně v obýváku!)

Máte rádi výzvy? Chcete si užít bezva mejdan? Udělejte si vlastní zabijačkovou party! Suroviny koupíte podle našeho seznamu u řezníka a pokrmy snadno připravíte i v té nejmenší panelákové kuchyňce!

Recepty z vydání

Masopustní jednohubky (minikoblížky)

Je jednoduché si je zamilovat: jsou křehké, nadýchané, rozplývají se na jazyku a do půl hodiny zavoní na stole. Bohužel...

Hráškový krém

Kvalitní vývar využijete na cokoli, třeba na tuhle výbornou a jednoduchou krémovou polévku.

Pomalu pečený bůček

Maso pečené s kostí a kůží dokonale ladí se zelím.

Bůčková roláda

Roládu nakrájenou na plátky lze podávat i na oslavách jako součást teplého bufetu.

Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Těstoviny s krevetami s afrodiziakálními účinky a nasládlá pistáciová omáčka ohromí každou ženu.

Treska na páře s květákem, rozinkami a beurre blanc

Lehká ryba ve spojení se sametovou omáčkou je pro oslavu svátku zamilovaných jako stvořená.

Pohár Černý les

„Na pohár s názvem Černý les jsme s přítelem kdysi chodívali do jedné brněnské cukrárny. Pak ale podnik změnil...

Ovarová mísa s křenem

Plný stůl masa a slivovice pro začátek hodování...

Černá zabijačková polévka (prdelačka)

Jděte do toho! Polévka je opravdová labužnická bomba.

Škvarkoví šneci se zelím

Hned po upečení jsou nejkřupavější, ale výtečné jsou i další dny. A čím chutnější zelí, tím lepší zelňáky.

Zabijačkový guláš dušený v troubě

Bránice chrání maso před vysušením a během pečení se postupně v guláši rozplyne a dodá mu ještě lepší chuť a tuk.

Domácí škvarky

Dejte si je s čerstvým chlebem a cibulkou

Smažené uzle (kroucance)

Nadýchané těsto v cukru, máku a skořici

Krkovice se zelným salátem

Krkovici pořádně zalijte pivem.

Domácí světlá tlačenka

Domácí tlačenka je bezkonkurenční. Co do ní dáte, to v ní také najdete a nic vás nepřekvapí.

Čokoládová roláda s banány

Krémová náplň s banány a karamelem je v kombinaci se silnou chutí čokoládové rolády absolutně neodolatelná.

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

Jestli si netroufáte na nápis, stačí povrch polevou pouze nepravidelně pocákat.

Čokoládový dort s kokosem

Hříšný čokoládovo-kokosový sen

Čokoládovo-kávový koláč

Aby se vám nadýchaná čokoládovo-kávová pěna povedla, ujistěte se, že mají všechny suroviny před šleháním pokojovou...

Čokoládová pěna s chilli

Pikantní nádech chilli v čokoládové pěně zařídíte malým trikem. Místo toho, abyste řešili, jaký druh chilli použít, jak...

Čokoládové srdce s višněmi

Dort můžete upéct v srdcové nebo kulaté formě. Pro vašeho Valentýna můžete udělat několik menších dortíků ve tvaru...

Gulášová polévka

Hospodskou klasiku si můžete dát k obědu, k pivu nebo i na kocovinu. Horká, s vypečeným rohlíkem je zcela...

Kuře na pivě s krupicovými noky

Jemná omáčka i noky se ke kuřeti skvěle hodí.

Žemlovka

Na žemlovku postupně a opakovaně chodili všichni z redakce. S velkými lžícemi a pokud možno nenápadně…...

2007/3

Březen 2007

Přidat komentář