Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/3

Nejlepší pizza do mrazáku
Boloňská omáčka 3x jinak
Gurmánský výlet do Itálie
Hostina z darů moře
Fantastické italské dezerty

Upoutávky z Apetitu

Velká debata o boloňské omáčce

Zeptejte se stovky kuchařů, hospodyněk a labužníků, a dostanete sto různých receptů na boloňskou omáčku. Tři z nich, více či méně autentické, a jejich hodnocení vám nabízíme.

Geniální italské dezerty

Dolce vita je na dosah.

Recepty z vydání

Těstoviny s bramborami a sušenými rajčaty

„Těstoviny u nás milujeme na všechny způsoby, ale takhle nám chutnají nejvíc,“ napsala nám Barbora Hynková...

Polentové jednohubky

Polenta je další skvělá příloha, která si zaslouží zařadit do vašeho repertoáru. Blogerka Věruška vám ji nabízí v...

Hovězí líčka na pivě

Připravte si líčka den předem. Rozležení v omáčce jim jen prospěje.

Hovězí líčka na pivě

Připravte si líčka den předem. Rozležení v omáčce jim jen prospěje.

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

V posledních letech jim šéfkuchaři vrací zaslouženou slávu. Hovězí líčka dušená na víně totiž nemají konkurenci!

Králík se slaninou

„Miluju, jak aroma pancetty a larda – italské sušené slaniny a špeku – pronikne do králičího masa...

Rýžové arancine s ragú

Arancine v Palermu jsou kulaté, kdežto na východní Sicílii mají protáhlý tvar a říká se jim arancini. V obou variantách...

Fenyklovorajčatový salát s grilovanou rybou

Jak říká Jamie Oliver, na tomhle receptu je úžasný kontrast čerstvé chuti salátu a horké grilované ryby. Výborně spolu...

Italská rajčatová polévka

Jedna ze sta variant – samozřejmě výborná! Takovou verzi minestrone můžete ochutnat třeba v Boloni, kde jsou...

Vepřové v mléce

Jeden z nejznámějších toskánských receptů. Emanuele Ridi, od kterého máme recept, zvolil úpravu bohatší na chuť díky...

Janina boloňská omáčka se špagetami

Janina boloňská je supersnadná, a navíc uvařená z toho, co máte běžně po ruce (v ledničce). Chutnat bude i malým dětem!

Richardova boloňská omáčka s tagliatelle

Boloňská s dalšími chuťovými rozměry. Famózní a vyladěná! Je důkazem, že učit se od těch nejlepších se vždycky vyplatí.

Gianfrancova boloňská omáčka s tagliatelle

Ragú alla Bolognese podle italského standardu a s vůní italského původu. V souboji ostatních omáček získalo u naší...

Základní bramborové gnocchi

Doporučujeme připravit alespoň dvojnásobné množství. Část (neuvařených) noků rozložte v jedné vrstvě na lehce...

Gnocchi s tuňákem, cuketou a kapary

Při přípravě tohoto pokrmu jsme se inspirovali oblíbeným italským receptem na vitello tonnato – plátky vařeného...

Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou

Výrazná gremolata dodá svěží tón klasické chuti rozpečeného sýra.

Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovofazolové omáčce

Jemné ricottové gnocchi patří k našim nejoblíbenějším a fazolová omáčka k nim perfektně pasuje.

Česnekové gnocchi se salámem a oreganem

Základní úprava noků je primitivní – přelijí se rozehřátým máslem se šalvějí. My jsme na tohle téma udělali...

Pizza s houbami a mascarpone

Tymián a houby jdou krásně dohromady. Po upečení jejich chuť doladí ještě čerstvě nastrouhaný parmazán.

Pizza s mletým masem a čedarem

Pro milovníky pikantních chutí

Pizza pronto

Nejjednodušší pizza, jakou si můžete udělat. Než se upeče, natrhejte si šunku a properte rukolu.

Rajčatové sugo

Nepostradatelná základní omáčka na pizzu.

Těsto na pizzu

Základ na luxusní domácí pizzu.

Medové semifreddo v griliášové oplatce

Název semifreddo by se dal přeložit jako ,polozmrzlina‘. Chutná v každé roční době!

Griliášové oplatky

Skvěle ladí se zmrzlinou.

Torrone s pistáciemi

Turecký med po italsku

Oříšková bomba (zucotto)

Dezert z docela obyčejných přísad: piškotu a šlehačky. Výsledek je ale bomba!

2011/8

Na rybách
Uvařeno bez vaření
Ovocný želé dort

Přidat komentář