OBCHOD

Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně

Časopis Apetit uvedl na trh novou edici kuchařek zaměřenou na mezinárodní kuchyně. Po kuchařce věnované italské kuchyni je tady další přírůstek – kuchařka plná francouzských lahůdek a delikates. Kniha s názvem Bon appétit aneb Lekce francouzské kuchyně představí všechny zásadní recepty. Seznamte se s královnou všech kuchyní!

Kniha je rozdělena do sedmi kapitol. V oddílu Dobré ráno najdete návod na výrobu pravé francouzské bagety či máslového croissantu. V kapitole Na malý hlad hledejte inspiraci na saláty, slané koláče a další rychlá jídla, která si vychutnáte jako rychlý oběd nebo lehkou večeři. Oproti tomu v Noblesní Paříži najdete ta nejvyhlášenější jídla francouzské haute cuisine, jako je kohout na víně nebo šneci. Kapitola Francouzský venkov vás naučí využívat méně známé druhy mas a zeleniny – jinými slovy vařit z toho, co dvůr zrovna dá. Vydáte se s námi i na ryby a mořské plody na středomořské pobřeží, na sýry do Alp i do cukrárny na sladkosti (těšte se na crepes Suzette, meringue s levandulí, makronky, crème brȗlée, třešňový clafoutis, čokoládový fondant, tarte Tatin…)

Každá kapitola je uvedena servisní dvoustránkou, kde se dozvíte, jak správně nakupovat a použít francouzské suroviny (od sýrů až po víno), a prozradíme i tipy, jak jíst a žít jako Francouzi.
 

Chcete ji mít?

Nejlevněji nakoupíte na obchod.apetitonline.cz

Na Slovensku:

Kamenné obchody

Kuchařky z edice Apetit na cestách můžete také zakoupit v síti knihkupectví Kanzeslberger a Neoluxor. Prohlédněte si seznam prodejních míst:

Prolistujte si kuchařku

Seriál o mase: telecí plec Seriál o mase: telecí plec Seriál o mase: telecí plec

Přidat komentář