Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ako nakupovať a spracovávať mäso

První bookazine od Apetitu přináší všechno, co musíte vědět o nakupování a přípravě masa. A k tomu ověřené recepty a tipy šéfkuchaře Václava Friče. V jedné knize tak dostanete všechny díly oblíbeného masové seriálu pohromadě včetně nejnovější zvěřiny.

Měsíc co měsíc pro vás redakce časopisu Apetit připravovala seriál o tom, jak nakupovat a zpracovávat maso. Na jeho přípravě se podílela redaktorka Katka Švejdová spolu se svérázným šéfkuchařem Václavem Fričem. Vaškovu první návštěvu během focení prvního dílu o květové špičce nikdo z redakce jen tak nezapomene. Kuchař vtrhl do redakční kuchyně jako velká voda, a ještě než si uvázal zástěru a chopil se vařečky, stihl každé redaktorce zvlášť názorně ukázat, která že partie jejího těla je vlastně ta květová špička… „Tenhle Vaškův zvyk – ukazovat lidem jednotlivé díly masa na těle – mi zůstal, i když už seriál o mase nepíšu. Ve společnosti tím budím lehké pozdvižení,“ říká se smíchem redaktorka Katka.

Během téměř tří let společně s Vaškem postupně rozporcovali pašíka od rypáčku až po ocásek a podobně naložili i s hovězím, telecím a jehněčím masem. A teď přišel čas vydat všechny díly oblíbeného seriálu pěkně pohromadě. Na 160 stranách nové kuchařské knihy najdete tipy na nákupy a to nejlepší, co se dá z obecně známých i opomíjených dílů masa uvařit.

Kniha je rozdělena do čtyř kapitol – hovězí maso, vepřové maso, telecí a jehněčí maso. V každém dílu se dozvíte, proč daný kus masa (květová špička, vepřové ocásky atd.) chtít, jak a kde ho koupit, na co si dát při nákupu pozor, k čemu se daný kus hodí a přidáme i podrobný návod, jak jej v kuchyni zpracovat a upravit (každý díl obsahuje dva recepty s celostránkovou fotkou).

Kniha je doplněna o adresy ověřených řeznictví a farem, kde se dá sehnat to nejlepší maso. S námi už se nebudete bát vkročit do řeznictví, říct si o správný kus masa – na guláš, steaky, vývar… a doma ho připravit. S Apetitem zvládnete uvařit všechno napoprvé. Přejeme vám dobrou chuť!

Prolistujte si kuchařku

5 večeří: v hlavní roli cibule 5 večeří: v hlavní roli cibule 5 večeří: v hlavní roli cibule 5 večeří: v hlavní roli cibule 5 večeří: v hlavní roli cibule
Vejce naměkko Vaječná omeleta Volské oko
GALERIE: nahlédněte do nového Apetitu GALERIE: nahlédněte do nového Apetitu GALERIE: nahlédněte do nového Apetitu GALERIE: nahlédněte do nového Apetitu GALERIE: nahlédněte do nového Apetitu GALERIE: nahlédněte do nového Apetitu
reklama

Přidat komentář