Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čedar: 6 skvělých receptů pro milovínky sýra

Čedar: 6 skvělých receptů pro milovínky sýra
ZDROJ: Unsplash.com

Zamilujte si nejrozšířenější sýr na světě. Skvěle se rozpouští, a tak si ho nejlépe vychutnáte v zapékaných jídlech, na pikantních toustech či ve voňavých náplních. Máme pro vás recepty na tradiční i nové čedarové speciality!

  • VÝROBA Princip výroby je známý minimálně od roku 1170. Sýřenina se oproti jiným sýrům tzv. čedaruje neboli převrstvuje, pak se mele a solí. Před lisováním se balí do plátna a teprve pak se ukládá ke zrání.
  • MILD Mladý sýr s jemnou chutí, dobře se hodí k zapékání a do toustů.
  • MATURED a extra matured jsou vyzrálé varianty, s intenzivní vůní a plnou chutí.
  • COLOURED Některé druhy čedaru mají variantu barvenou annattem, barvivem získaným z keře oreláníku barvířského.
  • BRITÁNIE Double Gloucester (jemný), Red Leicester (oranžový, výrazný), Caerphilly (měkký), Lancashire (vhodný k toustování), Dunlop (jemný skotský druh) aj.
  • SVĚT Další sýry čedarového typu jsou např. Monterey Jack (oblíbený v Americe), Coon (zraje 12 měsíců) a Cantal (francouzský).
  • FRIED CHEESE CURDS Božská smažená specialita z čerstvé čedarové sýřeniny.​
Autor: jana.koprivova

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč